Ilyen van? Ezt meg lehet csinálni?
egy időbe én is mindig raktam ki,persze nem mérgezettet:) De miután folyton kidobálták másnapra az ételhordó táljaimat felhagytam ezzel a szokásommal,pedig rengeteg az éhes,fázós,félős cica azon a környéken:/
De ha a ti környéketeken tényleg mérgező ételt raknak ki annyit tudtok csinálni hogy szóltok a területi képviselőnek a helyzetről, és amint meglátsz egy ilyet akkor dobd a kukába.
Hát ez az, hogy oké hogy valaki tényleg a kóbor állatoknak teszi ki, de ahogy ismerem erre felé az embereket, ilyen iszonyat kevés van..már ha van... már csak a viselkedésükből kiindulva nem tudom elhinni hogy ők raknak ki pusztán jószívből kaját az állatoknak, mikor már azért rám szólnak hogy: egyik véglet- milyen undorító vagyok hogy össze szedem a kutyasz@rt, másik véglet- azért is szólnak hogy ne konténerbe vagy kukába dobjam, hanem vigyem haza, és többet arra ne is sétáltassam a kutyát.
Ráadásul a kaját meg a vizet, ha tálba van kitéve ugyanolyanban van mindenhol. Tehát gondolom hogy nem egy nénike teszi ki mindenhová, meg dugja be a bokor alá. Ennyire azért nem hiszek az emberek jó szándékában. De azért majd még kérdezősködök, hogy ne-e tud valaki valamit erről, meg akkor szólok az illetékesnek.
itt a lakotelepen van egy öregasszony aki kikukázza a szemétból az étel maradékot és csontott és odaadja a kobor macskáknak meg kutyáknak amik persze igy ide szoknak..
valószínűleg nálatok is ez van, csak van egy két ember-ahogy nálunk is, akiknek ez nem tetszik és esetleg szándékosan mérgezett kaját is raknak bele.
mi kutyások már csak ezért se örülünk hogy a nő eteti a kobor állatokat, meg azért se mert azok meg szét hordják a kaját.. multkor pl a játszótéren találtunk egy szép "kis" lábszárcsontot
Nem biztos, hogy mérgezett, nálunk is vannak vénasszonyok, akik ide szoktatták a környék összes kóbor macskáját. Aztán meg siránkoznak, hogyha a kóbor kutyák meg megfogják őket.
Múltkor úgy szedtünk ki egy macskát az egyik kutya szájából. És a vénasszony fentről az ablakból sipítozott, hogy "Jajj annak a macskának még kölykei is voltak." Könyörgöm akkor fogadja be azt a macskát, még lehordania sem kell, úgy mint a kutyát.
Egyébként ha ilyen tálat látsz, akkor szedd össze és dobd ki független attól, hogy mérgezett-e vagy sem.
erre felé hús cafatokat csont darabokat szórtak el , 2 kutya el is pusztult tőle, kóbor macskákat már nem is látni,ez előtt elég sok volt,biztos nem tetszett vkinek a sok macska és ezért szórta tele a környéket mérgezett kaja maradékkal,egyik ismim feljelentést tett,de azt mondták addig amíg nincs egy konkrét személy akire gyanakodnánk addig nem tehetnek semmit,csak figyeljen mindenki az állatára..
Én annyit teszek,hogy fokozottan figyelek kutyámra,amúgy se eszik fel semmit se a földről,de azért figyelek..illetve ha láttok csont darabokat akkor zacsival megfogom és kidobom a kukába,lehet,hogy nem mérgezett és tényleg a kobór állatoknak van kirakva,bár ezt kétlem, amúgy meg kobór kutyát én már vagy 5-6 éve nem láttam itt, a macskák meg már 1 éve eltűntek..szóval nem nagyon van kobór állat ami miatt kitegyék..én arra gondoltam még,hogy vkinek az se szimpi,hogy sok a kutyás és őket akarja "ritkítani" ,de ez nem megoldás :( :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!