Domestossal fertőtleníthetek?
5hetes? az még nagyon pici.
Én domestossal mostam fel mindig, és soha semmi baj nem lett belőle, de megvártam, hogy ténylegesen felszáradjon a padló.
Első körben, gratulálok, hogy voltál olyan felelőtlen és agyatlan, hogy szaporítótól vettél alulfejlett kutyát, akinek nulla védelme van! Másodszor hogy lehetsz olyan idióta, hogy a másik kutyádat nem oltattad parvo ellen? Annyira rühellem a hozzád hasonlóakat, akiknek a kutya csak kerti tartozék, semmi több. Minek neked így állat? Hogy nézhesd, ahogy szenved? Mert úgy is csak egy kerti kutya?
És elkaphatja a kölyök a parvot! Attól, hogy jövő héten megkapja az első oltást, még nem lesz védett a betegségre, mert csak a 3. oltás után 2 héttel, vagyis 12 hetesen alakul ki a parvo elleni védelem, te idióta! Te sem vagy más, csak egy felelőtlen barom, akitől el kellene tiltani minden állat tartását!
gondoltam megnézem mi ujság errefele, de az álom is kiment a szememből. ne haragudj de ezt moszály leírnom:
5 hetes??? ez nagyon durva! ilyet én még nem hallottam! a legminimumabb is a 6-7 hetes szokott lenni a szaporítóknál de ez nagyon durva! 5 hetesen az ANYATEJ MELLÉ kapják a szilárd táplálékot! szerintem az a pici babakutya még járni sem tud rendesen állítom. felbukik a saját lépteibe is még olyan kicsi esetlen! ha egy kicsi kis jóérzés is van benned akkor feljelented a megfelelő szervezetnél azt a barmot aki képes volt ilyen pici kutyát elszakítani az anyjától! oké, te tudatlan voltál, most helyrehozhatod úgy hogy kivonod a forgalomból az ilyen ocsmány szaporítót. ha kell jelentsd fel névtelenül.
arról már most tájékoztatlak hogy olyan időszak esik ki a kutyának ami nagyon fontos számára és egész életére kihat! nem fogja tudni hogyan viselkedjen más kutyákkal, sőt a "puha" harapásról sem lesz halvány lila gőze sem! a többit meg már le sem pötyögöm. kis tanulni való: [link]
namármost. hiába fertőtlenítesz a beteg kutyádat szabályosan úgy kellene megközelítened akár a fertőzött beteget szokták, valamilyen védőruha. a parvó egy nagyon erős vírus, ami megmaradhat a cipődön, a ruhádon is akár. a cipővel behordhatjátok a vírust, szóval szó szerint ha a kinti kutyától bejöttök az utolsó ruhadarabig mindent le kell vetni jó alaposan lefertőtleníteni magatokat és egy új tiszta ruhát felvenni. a használt ruhát cipőt jól lefertőtleníteni, elzárni a kölyök elől hogy még a legkisseb esélyét se adjátok meg a fertőzésnek. amerre a pici kutya jár olyan tisztaság legyen hogy a földet lehessen nyalni, és bárki aki a kiskutyával érintkezik szintén olyan tiszta legyen hogy csak na! nem tudom hogy magyarországon kapható e emberi bőrre való 93° os alkohol de bármi ilyesmi célszerű lenne a lehető leghamarabb beszerezni (mi alapból is használjuk) és minimum a kezeiteket átmosni alaposan vele, de a legjobb ha minimum minden ruha által nem fedett bőrfelületet az alapos mosás után ezzel az alkohollal áttöröltök. megmondom őszintén hogy véleményem szerint a domestos egy kakit nem ér, legalábbis ha a balesetek helyét ugyanúgy megérzik a domestosos felmosás után, akkor nem hiszem hogy olyan tuti jó. én a durvábbik verziót használtam, nem a gélszerű sima fertőtlenítőt hanem a vízszerűen folyékony klór, vagy hipó nem tudom, ráadásul tűzforró vízzel, (talán magyarországon ez a clorox), de nem ártana neked is bekeményíteni ilyen betegség mellett, azt se feledd hogy amivel egyszer már felmostál azt kiönteni, tehát nem mosunk ugyanazzal megint fel!. ha kell fehérítse ki a padlót, de vírus tutira ne legyen. (no persze mindenkinek a saját ügye mi a fontosabb) a picire pedig folyamatosan ügyeljetek hogy ne nyalogassa a padlót. amint ezt meglátjátok finoman de határozottan tiltsátok és gyengéden terelgessétek másfele, vagy vonjátok el a figyelmét játékkal, akármi.
a parvós kutyussal kapcsolatban itt egy kérdés ahol nagyon át témázgatták az esetet, javaslom olvasd el, hátha találsz benne valamit ami fontos lehet. http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3921774-van-e..
ÉN TÉNYLEG SZÍVEMBŐL KÍVÁNOM HOGY A PARVÓS KUTYUS GYÓGYULJON MEG, A PICI PEDIG NE KAPJA EL, SŐT SEMMILYEN BETEGSÉGET NE KAPJON EL.
Sajnos a parvoval megfertőzte a kinti kutyád a földet is. Parvós helyre 3 évig nem ajánlott kutyát vinni.
Te meg kisétálsz, majd be, és be is vitted. A parvó meg a több, mint egy órás TÖMÉNY hypóban való ázástt is túléli.
SPECIÁLIS fertőtlenítő kell, cipőváltás és ruhaváltás az aktóban és fertőtlenítő párna a földön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!