Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Begyulladt a kutyám szeme,...

Begyulladt a kutyám szeme, nincs kamilla itthon, más nem jó rá?

Figyelt kérdés

Szerintem a széltől gyulladt be, a jobb szeme piros egy kicsit meg csipásodik :(

nincs itthon kamilla,de hétfőn veszek

addig mit csináljak?

Orvoshoz vigyem el hétfőn?

kistestű kutyus..

2013. márc. 23. 17:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

tessék én már meg is találtam pedig még csak nem is magyarországon élek.

[link]

2013. márc. 23. 19:14
 12/20 anonim ***** válasza:

Nehogy belenyomkodj krémet!!!!!!

Kamilla jó, csak épp szárít, mint a bűn (sok idióta meg elhiszi a kamillás testápolókról meg tusfürdőkről h bőrtápláló).

Körömvvirág tea kell, de azt se bele kell nyoni a szemébe, hanem a szukott szemét áttörölni vele. Egy vattát csak egyszer használ. Ahogy egyzer végighúztad a szemén, dobd ki és vegyél elő újat, ugyanis ha valami fertőzés, akkor csak össze-vissza kened vele a szemet.

De ha nincs nyitva semmi sem, akkor egyszerűbb, ha megvárod a hétfőt és elmész vele a dokihoz. Belehalni nem fog.

2013. márc. 23. 19:26
 13/20 A kérdező kommentje:

nem nyomgodtam bele semmit,csak azért kérdeztem meg,hogy a krémet használta e az illető,mert én gondoltam,hogy az nem jó :)

amúgy ma reggelre elmúlt a pirosság és a csipásság is,szóval lehet,hogy hogy a tegnapi hideg széltől volt ez az egész,én is bekönnyeztem a séták során :D

2013. márc. 24. 11:13
 14/20 Zoey28 ***** válasza:
vegyél garasone szem és fülcseppet. 700 Ft patikában,nekünk ezt írta fel az állatorvos,mikor be volt gyulladva a kutyám szeme. Nagyon jó,2 nap alatt rendbehozta neki!
2013. márc. 24. 16:51
 15/20 A kérdező kommentje:
oké köszi, holnap akkor azt veszek :)
2013. márc. 24. 18:14
 16/20 anonim ***** válasza:

NE VEGYÉL!!!

Képes lennél orvosi ajánlás nélkül bármi gyógyszert belecseppenteni a kutya szemébe?

HA renddbejött, akkor hagxd békén, ha még van baj, akkor menj dokihoz.

Ami az egyik betegségre jó, az a másikra nem tuti. Lehet h a tidé kötőhártya gyulladásos (most csak mondtam valamit), az a csepp meg mondjuk arra nem jó....

Ne bűvészkedj otthon gyóygszerekkel!

2013. márc. 24. 18:40
 17/20 A kérdező kommentje:

jó nem veszek,csak kamillát..

de tegnaphoz képest javult,pedig nem csináltam semmit..szóval nem hinném,hogy nagy a baj,kamillával törölgetem neki és ha nem múlik el pár napon belül elviszem orvoshoz..

2013. márc. 24. 20:38
 18/20 anonim ***** válasza:

Nos, a kamilla - ahogy édesanyám mondaná- ártani nem használ. Kenheted vele, kb ugyanannyit ér, mint a langyos csapvíz.

Ha elmúlt neki akkor ne bűvészkedj. Ha nem múlt, akkor keress egy állatorvost!

Másrészt attól hogy nem brachycephal (általatok nyomott orrúnak mondott), az nem zárja ki a szemproblémákat, sőt sajnos az ilyen agyontenyésztett fajták, (mint pl. a bichonok) elég sok genetikai nyavalyával terheltek, és elég gyakori, hogy valami gubanc van a szemükkel, vagy a könnycsatornával!

Üdv:

egy dr.

2013. márc. 24. 21:49
 19/20 A kérdező kommentje:
én bichonom 11 éves, 11 éve nem hiszem,hogy túlszaporított kutyafajta volt a bichon akkor még a környéken egy ilyen kutyafajtát sem láttam :)
2013. márc. 26. 17:58
 20/20 A kérdező kommentje:
most van vagy 10-12 bichon a környéken,sajnos a legtöbb elég ronda példány :/
2013. márc. 26. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!