Mennyi kaját adjak a 10 hetes németjuhász kutyámnak?
Mit eszik a kutyus?
Tévhit, h annyit kell ennie, amíg jól nem lakik! Egy egészséges kutyus bármikor tudna enni. Az enyém pl. hányásig enné magát, majd újrakezdené!
Nálunk az a szabály, hogy amennyit 15 perc alatt megeszik. Persze 15 percig nem eszik folyamatosan, amikor már sokadszorra megy a táljához, akkor már nem igazán éhes.
Tenyésztő nem mondta egyébként?
Az enyém negyed óra alatt megenné 3 kilós kiszerelést szerintem kompletten, pedig az egész kutyában nincs 18 kiló. :)
Egyébként ahogy mondták, megnézed a tápon hogy kiló szerint mennyit kell adagolni és annyinak elégnek kell lennie. Olvasd el figyelmesen, mert sokszor a NAPI adagot tüntetik fel, tehát ha mondjuk 120 g/nap, akkor azt oszd napi 2-3 kajára szét és csak annyit adj neki. Sokkal többet ne adj neki, mert elhízhat és nem tesz neki jót, ha degeszre zabálja magát. Én a felnőtt kan kutyámnak még egy alig fél marokkal szoktam adni, ha látom rajta, hogy éhes maradt.
Tíz hetesen, ha tudjátok, akkor még etethetnétek egy nap háromszor.
Egyébként az enyém is világ életében nagy zabagép volt, hiába látszik éhesnek, hidd el elég neki annyi, ami a táp csomagolására van írva, maximum egy keveset adj neki pluszban, de azt se mindig. Ne hízzon el már most! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!