Melyik kutyafajta nem volt soha "divatkutya"?
Mondjuk azért a dalmata volt divatkutya ... mindenkinek az kellett amikor a 101 kiskutya ment a tv-ben..
Egyszerübb lenne azt összeirni, hogy mik voltak divatkutyák :D
Én nem bizonygattam semmi. :) Azt mondtad, fel vagyok háborodva, én elmondtam miért. Szerintem attól még, hogy két kutyának egyformák a paraméterei (szín, magasság, típus) ordítóan különböző kinézetűek lehetnek. Tehát mindegyik egyedi. A keverék kutya nem különlegesebb csak egy véletlen kombináció, ami sok esetben inkább vicces dolgokat szül sem mint különlegeset (pl a az újfundlandi testű, roti fejű kutya itt a közelünkben). Ebben nincs semmi rossz, csak egyik sem jobb a másiknál. Valakinek jobban bejön az egységes küllem mint a keverék aki olyan érzetet kelt mintha szó szerint különböző kutyákból rakták össze (pl tacskó lába van, német juhász feje, a szőre meg hosszú mint a skót juhásznak most mondtam valamit). Ez van. Valakinek meg az utóbbi jön be. Én nem beszéltem összevissza, arról beszéltem, miért van elegem néhány keverékestől, akik minden áron be akarják bizonyítani, hogy az jobb kutya. Ezért megemlítettem dolgokat amiket ők szajkóznak folyamatosan (egészséges, különleges jellem) és volt köztük olyan is amit te montál. Egy szóval sem mondtam, hogy mind te írtad.
Igen tudom, hogy a hülyék a keverékeket lenézik, viszont ezért még nem kell besavanyodni és megpróbálni visszaadni nekik, hanem okosabbnak kéne lenni. És nem visszaordibálni nekik, hogy a hülye sznob a pedigrés kutyájával akinek nincs jelleme és nem ragaszkodik, bezzeg mi a szuperkülönlegesen egészséges, csodás jellemű és 30 évig élő keverékünk... Ha valaki olyan hogy lenézi a keverékeket, annak nem kéne a szintjére alacsonyodni, és nem a törzskönyves kutyáját szídni meg utálni. Mert itt bozny sehol sem olvastam hogy valaki bántotta volna a keverékeket, egyszerűen csak nem ez volt a hasznos válasz. Csak már annyira idegbajosak a keverékesek, hogy mindent támadásnak vesznek. De ti is ugyanúgy szídjátok a másik félt...
Az a baj, hogy mi nem az USA-ban vagyunk... Úgyhogy hiába példálozol velük. Ott megbilincselve viszik el akik bántották az állatokat, és van elég helyük befogadni őket. És ha belegondolsz, ezek a designer dogok is csak az ember nagyravágyása miatt vannak, nem azért mert istenítik a keverékeket, hanem mert most megunták azt a divatot, most jönnek ezek a kutyák. Az embereknek mindig új kell és extra. Mondtam, hogy ennek semmi köze a fajtához. Valószínűleg ott meg azért van nagy pofájuk mert milyen különleges kutyájuk van, és ugyanúgy lesznobozzák őket mint itthon a fajtatisztásokat, mert ritka kutyájuk van. Csak mi még nem tartunk ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!