Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyafajta nem volt...

Melyik kutyafajta nem volt soha "divatkutya"?

Figyelt kérdés
2009. szept. 17. 12:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A magyar kutyafajták például ritkák,kivéve a magyar viszlát. Abból azért látni jópárat.
2009. szept. 17. 15:56
 12/20 anonim ***** válasza:

Mondjuk azért a dalmata volt divatkutya ... mindenkinek az kellett amikor a 101 kiskutya ment a tv-ben..

Egyszerübb lenne azt összeirni, hogy mik voltak divatkutyák :D

2009. szept. 17. 16:57
 13/20 anonim ***** válasza:
51%
A fekete-ezüst törpe schnauzer tényleg nem gyakori,nem értem miért kellett lepontozni:(
2009. szept. 18. 07:48
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
látom a keverék 0%-ot ér. azért majd mosolygok egy kicsit mikor a vérfertőzésből született fajtiszta kutyátok 5 évesen már alig él az öröklött betegségektől, az én keverékem meg 15 évesen is egy energiabomba lesz. sznobok
2009. szept. 26. 13:13
 15/20 anonim ***** válasza:
70%
Mi meg röhögünk amikor megbuksz szövegértésből, mivel itt épp fajtatiszta kutyákról volt szó nem keverékekről. Az én fajtatiszta kutyám köszöni szépen, jól van, 8 évesen majdnem megölte egy kutya de ő 3 hét alatt meggyógyult és jobb mint újkorában... :) A testvérem kis keveréke meg még pározni sem tud magától (nem mintha én támogatnám ezt, de nem tudok mit tenni). Meg szomszédé, aki idegbeteg, epilepsziásSenki... Senki nem bántotta a drága keverékedet, te se gyere ide ilyen hülyeséggel hogy sznobozol. Néhány fajtatiszta kutyát elrontottak az EMBEREK, erről nem a kutyák tehetnek. Egyik sem jobb a másiknál, ilyen példákat mindenki tud (van egy mondás is, azt látod meg ami értdekel. Ha épp kisbabát szeretnél akkor úgyis minidg kisbabás anyukákat fogsz látni. Ha utálod a fajtatisztákat, akkor úgyis minidg betegeket fogsz látni) Csak épp most nem róluk volt szó.
2009. szept. 26. 13:32
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
a szövegértésnek már szerencsére nem kell megfelelnem. a kérdés az volt, h mi nem divatkutya, erre válaszoltam, h egy keverék nem lehet divatkutya, mivel általában egyedi, főleg -mint ahogy írtam- egy különleges keverék. tehát a kérdésre egy szerintem hasznos választ adtam, és az ellen szóltam, h ez a válasz 0%-ot ér. akik erre bőszen lefelé mutató újjat nyomogatnak, azoknak szólt az előző reakcióm. hogy ennyire felháborodtál, nem értem. de nyilván te vagy a nagy komoly kutyás, és én meg egy gci, aki elrontja a szent ebtenyésztők munkáját azzal, h nem 300ezer forintos kutyám van, akinek a saját nővére az anyja.
2009. szept. 27. 08:34
 17/20 anonim ***** válasza:
A kérdés az volt hogy melyik KUTYAFAJTA. Na mindegy. Úgy látszik nem ismered a tenyésztőkek, mert akit te leírtál az nem igazi, mivel ez nem csak azon múlik, hogy van-e kennelneve... Tudod a normális tenyésztő, akit te szintén nem látszt, mivel a célodhoz csak a rosszakat kell meglátni hogy bebizonyíthasd, igénybe veszi azt a szolgáltatást, amivel kiszámolják a beltenyésztettségi arányt. Azért vagyok felhéborodva, mert már elegem van hogy azok akiknek keverék kutyájuk folyton lenézik azokat akiknek fajtatisztája van, sznobnak, beképzeltnek és minden sz*rnak elhordják csak azért mert neki az a fajta tetszik és nem egy keverék! Ha valaki valóban sznob akkor az nem azon múlik, hogy milyen kutyája van, és attól egy fajtatiszta kutya értéke nem csökken, nem azt kell szídni, hanem az embert aki ugyanúgy lehet sznob egy ruhával vagy egy kocsival is. Sőt egy keverék kutyával is lehet valaki sznob. Elegem van hogy az utolsó szalmaszálba kapacskodva halálig bizonygatják, hogy a keverékek milyen egészségesek, hogy legalább ebben jobbak legyenek a fajtatisztáknál, mikor ez nem is verseny! Amúgy meg az igazi tenyésztőknek nem ártasz, mert akik tőlük vesznek kutyát azok már tudnak annyitb a dologról, hogy nem keverődnek összevissza. Ha meg a kutyát elleted tenyésztésen kívül avval sem a tenyésztőnek ártasz hanem a hőn szeretett drága keverék kutyáidnak akik így még többen lesznek és több fog szenvedni, kóborolni stb. Amúgy nekem semmi bajom velük, csak már elegem van egy másik túlfűtött gazdájukból...
2009. szept. 27. 15:27
 18/20 anonim ***** válasza:
Ja és ha nem vagy vak akkor két fajtatiszta kutyát sem látsz egyformának. Mert nem azok. Ordító különbségek vannak rajtuk, és csodálatos jellem van mindnek úgyhogy ne etesd magad azzal, hogy a keverékek milyen különlegesek. Ugyan olyanok mint a többi kutya, és ha neked nyugodt lenne a lelked akkor nem bizonygatnád, hogy jobbak mint a törzskönyves kutyák, mivel ez nem verseny!
2009. szept. 27. 15:30
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
hát igen, nem bírom megállni, h ne az enyém legyen az utolsó szó. olvasd el, h én mit írtam, aztán olvasd el, h te mit írtál. ki is bizonygat micsodat?:) abban meg egyszerűen nem lehet igazad, h egy keverék nem egyedibb, (nem "divatkutya", ahogy a kérdés írja) mint egy fajtiszta. az tény, hogy egy különleges(nem a jelleme különleges, hanem nyilván a két fajta párosítása nem megszokott...) keverék ritkább mint egy akármilyen fajtájú fajtiszta. a kinézetre gondolok, nyilván nem a jellemre, ahogy te azt valahonnan kiolvastad az hozzászólásomból. az egészségesebb dolgot nem én találtam ki. az meg azt hiszem eléggé evidens, számtalan példa van rá, hogy a keverékeket lenézik, és nem fordítva. viszont az usában pl. egy keverék, "designer dog", ahogy ők nevezik, lassan jóval többe kerül, mint egy nem keverék. meg hát ugye a ma fajtiszta kutyák is valami régi/új fajtának a keverékei, nem így alakultak ki az evolúció során... az ilyen párosítás blabla, valami a kennelekről, meg a tenyésztőkről, és a többi hülyeség amit írsz, ezt nem is értem, h ez most hogyan jött. najó. örülj a kutyádnak, én is örülök az enyémnek.
2009. szept. 28. 21:34
 20/20 anonim ***** válasza:

Én nem bizonygattam semmi. :) Azt mondtad, fel vagyok háborodva, én elmondtam miért. Szerintem attól még, hogy két kutyának egyformák a paraméterei (szín, magasság, típus) ordítóan különböző kinézetűek lehetnek. Tehát mindegyik egyedi. A keverék kutya nem különlegesebb csak egy véletlen kombináció, ami sok esetben inkább vicces dolgokat szül sem mint különlegeset (pl a az újfundlandi testű, roti fejű kutya itt a közelünkben). Ebben nincs semmi rossz, csak egyik sem jobb a másiknál. Valakinek jobban bejön az egységes küllem mint a keverék aki olyan érzetet kelt mintha szó szerint különböző kutyákból rakták össze (pl tacskó lába van, német juhász feje, a szőre meg hosszú mint a skót juhásznak most mondtam valamit). Ez van. Valakinek meg az utóbbi jön be. Én nem beszéltem összevissza, arról beszéltem, miért van elegem néhány keverékestől, akik minden áron be akarják bizonyítani, hogy az jobb kutya. Ezért megemlítettem dolgokat amiket ők szajkóznak folyamatosan (egészséges, különleges jellem) és volt köztük olyan is amit te montál. Egy szóval sem mondtam, hogy mind te írtad.

Igen tudom, hogy a hülyék a keverékeket lenézik, viszont ezért még nem kell besavanyodni és megpróbálni visszaadni nekik, hanem okosabbnak kéne lenni. És nem visszaordibálni nekik, hogy a hülye sznob a pedigrés kutyájával akinek nincs jelleme és nem ragaszkodik, bezzeg mi a szuperkülönlegesen egészséges, csodás jellemű és 30 évig élő keverékünk... Ha valaki olyan hogy lenézi a keverékeket, annak nem kéne a szintjére alacsonyodni, és nem a törzskönyves kutyáját szídni meg utálni. Mert itt bozny sehol sem olvastam hogy valaki bántotta volna a keverékeket, egyszerűen csak nem ez volt a hasznos válasz. Csak már annyira idegbajosak a keverékesek, hogy mindent támadásnak vesznek. De ti is ugyanúgy szídjátok a másik félt...

Az a baj, hogy mi nem az USA-ban vagyunk... Úgyhogy hiába példálozol velük. Ott megbilincselve viszik el akik bántották az állatokat, és van elég helyük befogadni őket. És ha belegondolsz, ezek a designer dogok is csak az ember nagyravágyása miatt vannak, nem azért mert istenítik a keverékeket, hanem mert most megunták azt a divatot, most jönnek ezek a kutyák. Az embereknek mindig új kell és extra. Mondtam, hogy ennek semmi köze a fajtához. Valószínűleg ott meg azért van nagy pofájuk mert milyen különleges kutyájuk van, és ugyanúgy lesznobozzák őket mint itthon a fajtatisztásokat, mert ritka kutyájuk van. Csak mi még nem tartunk ott.

2009. szept. 28. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!