Hogyan lehet hanggal tudtára adni a kutyusnak, hogy tetszik/nem tetszik amit csinál? ( dicsérni vagy leszidini)
Ha rosszat csinál, határozottan és hangosan, de röviden jelezz neki. Pl.: "NEM!" Figyelj arra, hogy mindig ugyanazzal a hangsúllyal mondd neki.
Ha valami jól csinált, akkor mondd neki, hogy "okos vagy" vagy "jó kutya", szintén mindig ugyanazzal a hangsúllyal.
Arra is figyelj, hogy a közvetlen közeledben mindig jól érezze magát, így ha valami rosszat csinál, akkor picit menj távolabb és onnan vond magadra a figyelmét.
Nekem van egy bullterrierem:D már 3 éves és szófogadó..
Ha Roszatt tesz emeled fel a hangod h nem de erőseb nyomd el... télleg mintha szidnád... ha ját cselekszik simi vagy falatkák... a képzésnél kb...
esetlegesen ha a nemre nem hallgat akkor a NEmmel egy időben kicsit pöccints az orrára* több alkalmanként, így majd kialakul benne egy reflex, ami a NEM szó kiejtésekkor berögzül az azonositás hogy: "orrpöccintés jaj ne!" és abbahagyja....
Orrpöccintés*: amikor a kutyának az orrára picit ráütsz tenyérvéggel az ujjaknál... ne legyen túl erős de érezze h haragszol...
hát kiváncsi lehetek a családtagjaidra 09-25 15:27 ...
ismétlem nekem bullterrierem van és sztem a te szobapincsidtől eléggé eltérő... ezért irtam h nekem bullterrierem van.. igen is a kutyát, mint a gyereket meg kell nevelni...
Ohohóó.. én nem verem a kutyámat... és tudod nekem is leadott anyám néhány jó anyai pofont ha megérdemeltem...
és mégis normális lettem ellentétbe sok mostani fiatallal...(nem rád céloztam)
most képzeld el h régen a tanárok büntethettéka gygereket de nem is halottad h a diák nekirontott a tanárának.. minden oktatás alapja h tudja te vagy a vezér akinek szót kell fogadnia.. h kicsit féljen tőled...
és..... szted, ha rosszul viselkedik a kutyája akkor nem szabad pusz pusz... így gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!