Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem játszik a kutyám a...

Miért nem játszik a kutyám a labdával?

Figyelt kérdés
Inkább kötelet húz, de nagyon fontos lenne ha labdázna is, mert nálunk valahogy ez olyan családi hagyomány. Előre is köszönöm a válaszokat.

2013. márc. 21. 13:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Meg kell tanítani, az apport készség csak kevés fajtánál öröklött dolog, legtöbb esetben a zsákmányosságra alapozva lehet tanítani. Ha kötélhúz akkor zsákmányos ;o)
2013. márc. 21. 13:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Az én kutyám is ilyen, a labda nem igazán érdekli, csak a kötél. De szerintem ez nem probléma. Kitartással, jutalomfalattal szerintem azért rá lehet venni a dologra. Bár nekem ez sem igazán vált be, egy ideig ugyan érdekelte a dolog, de aztán kevésbé. De lehet, csak én adtam fel hamar. Próbálkozni kell. :)
2013. márc. 21. 13:42
 3/8 anonim ***** válasza:
nekem van egy labradorom, ő sem szeret labdázni. inkább egy kötéllel a szájában szaladgál, gumicsirkével vagy gumicsonttal játszik. szerintem az is lehet, hogy egyszerűen nem szereti a kutyád. én legalábbis nem erőltettem neki, játszottunk akkor mással.. :) de meg is taníthatod neki. ha megfogja, felveszi jutalmazd meg mindig! :)
2013. márc. 21. 14:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Először próbáld azt, hogy a kötéldarabot dobálod neki, biztasd, hogy odahozza, és jutalmul játssz vele. Az enyémet eleinte nem érdekelte nagyon a labda, érte futott, de nem hozta vissza. Viszont a szilikon frizbire nagyon rákattant, szerintem tetszett neki, hogy lassan száll és megrázhatja, azóta már a labdát is visszahozza. Szóval eleinte hanyagold, csak arra vezesd rá, hogy szeressen visszahozni valamit. plüssjátékot pl.
2013. márc. 21. 16:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Labda kötelét húzza, vagy kötéllel játszotok és azt? Lehet fejleszteni a birtoklási vágyát neki, az én kutyám is kölyökkorában küzdős volt, a "halott zsákmány" (labda) nem érdekelte. Én ezt úgy oldottam meg, hogy labdát lóbáltam előtte majd engedtem hogy megfogja, picit huzakodtunk majd ezt abbahagytam, mikor letette a labdát elrántottam előle és elraktam a labdát zsebre (elszökött a zsákmánya), majd 1-2 perc múlva eljátszottam vele ugyan ezt. Napi 10 percet gyakoroltunk így, kb 2 hét után már látszódott a változás. Mára már ha oda adom neki a labdát képes egy órán keresztül azt rágcsálni. Ja és fontos hogy ne legyen előtte labda a kertben/lakásban.
2013. márc. 21. 18:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy a kötelet is csak akkor szereti, ha én húzom, ha nem leteszi és otthagyja.
2013. márc. 21. 18:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én agility edzőként azt látom h az emberek nem tudják motiválni a saját kutyájukat. Sokszor megnézem a kutyát h mit csinál, mutatok egy-két dolgot, jééé, a nem-labdás, csak-kajával-motiválható kutya labdás és húz ha kell.

Tehát én azt is el tuom képzelni h valamit rosszul csinálsz. Vedd fel videóra ha szeretnéd és próbálok segíteni.

2013. márc. 21. 18:32
 8/8 anonim ***** válasza:

nincs motiváció, a labda a számára érdektelen,és te sem teszed magad érdekessé a szemében:)

keresd magadban a megoldást.

2013. márc. 21. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!