Miért csinálja ezt a kutyám? (őzek)
Van egy golden retrieverem és a falunk határába szoktam elvinni sétálni. Néha elengedem ott futkározik körülöttem nincs vele jelentősebb gond ilyenkor, viszont amikor meglát pár őzet akkor szinte teljesen megszűnik a világ számára és elkezdi őket üldözni (nyulaknál is ugyan ez van).
Ordítok neki, hogy jöjjön vissza de ő csak fut még akkor is amikor a vadállatok már kilométerekre vannak tőle.
Aztán ilyenkor rendszerint egyedül megyek haza, ő meg csak órákkal később, persze ő is egyedül.
Mintha egyáltalán meg se fordulna a fejében az, hogy: "mintha ezt nem kéne megtennem mert nem helyes".
Vagy hasonló, semmi megbánást nem látok rajta, ugyan úgy nyáladzik a pofámba és azt várja bűn tudatlanul, hogy újra elvigyem.
Lassan kezd elegem lenni belőle.
Addig viszont amíg nem megy bombabiztosan a behívás, javaslom, hogy használj egy nagyon hosszú pórázt.
Vegyél egy nem túl vastag, de elég erős kötelet -a legjobb és legolcsóbb valami olyan helyen ahol méterre lehet venni-, az egyik végére erősítsél karabínert, ez megy a nyakörvére, a másik végére meg csinálj ilyen hurkot mint a pórázokon van. Olyan 20-25 méteresre gondoltam.
Lehetnek ezzel a kötéllel nehézségek, pl. erdőben nem jó ha tekereg a kutya mert minden ágba, bokorba beakad, de szerintem a falu határába tökéletes lenne.
Ha nehéz megtartani a kutyát érdemes kesztyűt venned, hogy bőr azért maradjon a tenyereden.
Ezen a távolságon azért már ki tudja magát mozogni nagyjából, és legalább biztonságban, szem előtt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!