Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért árulnak keverék kutyát?

Miért árulnak keverék kutyát?

Figyelt kérdés
Meglepődve nézem aukciós oldalakon vagy újságokban, hogy keverék kutyát árulnak pénzért. Ez nekem furcsa. Nincs bajom velük, nekünk is egy imádnivaló uv kutyánk van, de szerintem elég szokatlan, hogy pénzt kérjenek érte, amikor menhelyről ingyen is lehet szerezni akár kutyakölyköt vagy idősebb ebet is.
2013. márc. 19. 16:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Menhelyen is kell fizetni, csak nem 10-20 ezreket. :)

Amúgy azért mert sok buta ember felcsináltatja a kutyáját (vagy nem figyel rá kellően és vemhes lesz a kutyájuk) és nem tudnak mit kezdeni, jó lesz belőle pénzt csinálni... ennek ennyi az oka. Mindenből pénzt akarnak csinálni.

2013. márc. 19. 16:55
 2/17 A kérdező kommentje:

Értem, azt hittem, menhelyen ingyen van.

Szóval simán az a módja, hogy ezek az állattartók a manira mennek. Kedves...

2013. márc. 19. 16:58
 3/17 anonim ***** válasza:
62%
Mert a keverék kutyának is van eszmei értéke. Lehet ő annyira aranyos, hogy megéri pénzt adni érte. Én is megtenném, ha tarthatnék kutyust.
2013. márc. 19. 16:58
 4/17 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy van eszmei értéke, mint mondtam, nekem sem fajtiszta kutyám van. Ennek ellenére nem adnék ki sok ezer forintot (őérte természetesen igen), hacsak nem lenne szerelem első látásra. Akkor igen.
2013. márc. 19. 17:00
 5/17 anonim ***** válasza:
92%
Amelyik fajta jellegű, tehát kiírják hogy németjuhász, de törzskönyv nincs, azokért ugye sokat kérnek, viszont a abszolút keverékekért szerintem nem probléma hogy ha legalább az oltás árát elkérik, így legalább ki lehet szűrni az olyanokat hogy 'csak mert legyen és kell' típusú embereket. Mellesleg menhelyen is kell fizetni, nyilván nem 30-40ezreket, de gondolom legalább az oltás árát ki kell.
2013. márc. 19. 17:00
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi amikor elhoztuk Bogyót, akkor 3500Ft-ot fizettünk anno. Kaptunk egy papírt, hogy honnan hoztuk el és két héten belül egy megadott dokihoz kellett vinni. Kapott oltást és chipet.

Ami jól jött, mert aztán jött be ez a kutyachip dolog.

Amúgy igen, mert egy féle ember van, aki jogosan kér pénzt a kölykökért, a tenyésztő. Megfizeted azt, hogy úgymond "jó minőségű" kutyát viszel haza. Édesek a keverékek, én is imádom őket de sosem lehet tudni, hogy milyen örökletes baja van/ lesz.

2013. márc. 19. 17:01
 7/17 anonim ***** válasza:
33%
Hát ha már pénznél tartunk, én semmilyen kutyáért nem adnék ki komoly összeget. Egyszerűen nincs értelme. Ha valaki kutyát akar, menjen egy menhelyre, és hozzon onnan el egy szerencsétlen sorsú kutyust.
2013. márc. 19. 17:04
 8/17 A kérdező kommentje:

Igen, az oltást meg ilyesmit gondoltam, hogy ki kell fizetni.

A fajtiszta kutyákat is szeretem, volt tk-es boxerünk, de valahogy engem le tudnak nyűgözni a kis korcsok:) Viszont tényleg nem mindegy, hogy milyen betegségekre hajlamosak, mert amíg egy fajtiszta ebről tudni lehet, a keverék eléggé "zsákbamacska".

2013. márc. 19. 17:05
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

ha oltva chipeztetve féregtelenitve van netán még ivartalanitva akkor megértem hogy pénzt kérnek érte. ha nincs akkor egy fillért se adnék nekik, max ha aházhoz hozzák

. mellesleg a menhelyeken ahogy irták sincsenek inygen a kutyusok, ám némelyik még igy is oclsbb.

ahonna én hoztam a kutyusomat ott 6ezer a fajtajellegű és 4000 a keverék. de ott akár milyen kutya van oltják féregtelenitik,és ivartalanitják. vagy ha még olyan pici hogy nem lehet akkor később átválalják a költséget, ha a velük szerződésben lévő dokihoz viszed

2013. márc. 19. 17:05
 10/17 anonim ***** válasza:
73%
A fajtatiszta kutyának is lehet örökletes baja, bármíly furcsa is ez. A keverékek sokkal ellenállóbak, hosszabb életűek és éppoly hűségesek. Igaz, hogy üzletelni nem nagyon lehet velük, de szeretni őket annál jobban.
2013. márc. 19. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!