Ma kaptam egy törpepincsert, de szerintem túl fiatal 6 hetes Mit adjak neki enni és hányszor egy nap? Ha van valakinek ilyen fajta kutyusa mondhatna "jótanácsokat" Amit lehetett a szakirodalomból már elolvastam. Köszönöm.
Szia!
Komoly tenyésztő nem ad oda kölyköt 8 hetes kora előtt. Mert ilyenkor még szüksége van az anyjára, a tejre és a szocializálódás végett is az alomban kell maradnia. De ha már így hozzád került, nagyon vigyázz rá, rendesen etesd ha lehet NE SZEMÉTTEL (gondolok itt a párizsira, májkrémre) Tejet semmiképp ne adj neki, felnőtt korban sem ajánlott egyébként a tejcukor miatt. A legjobb ha jó minőségű kölyök kutya táppal eteted. 6 hetes kortól napi 4x megnedvesített száraz táp. Később kb 6 hós kortól napi 3x 1 éves koráig. 1 éves kora után napi 2x. 10-12 hós korától mehet neki a teljes értékű felnőtt táp (Eukanuba, Royal, stb) Ha ezeket a drágább tápokat nem bírja a pénztárcád akkor etetheted olcsóbbal is, de akkor gondoskodnod kell + vitamin tablettákról, kalciumról. A kalcium bevitelt csont helyett inkább tablettával old meg. Már elviheted orvoshoz megkaphatja az első oltását (ha még nem kapta meg)és lehet féreg hajtani is. Féreghajtást 6 havonta érdemes végezni, ha van benne féreg akkor 2 hét múlva meg kell ismételni a féreg hajtást.
Remélem tudtam segíteni.
mi pincsereket tenyésztünk és volt olyan hogy 5 hetes korukban el lettek választva az annyuktól és semmi bajuk nem lett...
szerintem a konzerv jó neki vagy száraztápot áztass neki forróvízbe és amikor kihűl egy kicsit a víz már eheti is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!