A kutyák számára mi mérgező?
Nemsokára érkezik hozzánk egy kutyus. Szeretnénk felkészülni és a lakást/kertet/garázst biztonságossá alakítani.
Már néztem egy csomó oldalt, de inkább ételekkel kapcsolatosan találtam infókat.
Tudtok linkelni?
Garázsban, kertben, lakásban minden olyan dolgok pakolj el, amit egy kisgyermek elől is eltennél (zsinorok, olajos flakon, benzines kanna, higitós flakon,műanyagok, vegyszerek.)
A kertben lehetnek olyan növények, amik mérgezőek lehetnek (hogy pontosan melyek ezek sajnos nem tudom)
szőlő,mazsola ( ez nem minden kutyánál igaz,mert ismerek kutyát aki 1 kg szőlőt is megevett naponta:)de a mazsola az nem javasolt, a kakaó egyik enzimjét sem képesek lebontani, a veséjük tönkremehet tőle ( de nyugodtan adhatsz néha-néha egy kis darab csokit neki:)
vegyszerek, fagyálló( ez édes,így meginná,de komoly méreg!!)
csirke-liba-kacsa csont .főként az üreges csont ,kölyök korban kerüld ,mert szilánkosan törnek,és kibökik a beleket , nagyobb mennyiségű síma csont bélelzáródást okoz ,nyers disznóhús-disznómáj,stb tele van élősködőkkel TILOS !!
marhahús,marhamáj mehet nyersen is!!!
a krumplit nem igazán emésztik meg,a keményítő nem tesz jót.
tej ?? kérdéses,hasmenést okoz . de vannak kutyák akiknek semmi baja tőle:)
tejtermékek-tojássárga mehet . a túrórudi abszolúte favorit:) cukor ?? kis mennyiségben .
erősen paprikás,vagy hagymás kajákat szerintem nem igazán szeretik.
akárcsak a rossz tápokat :)
a legjobb a jó minőségű táp,és a válogatott házi koszt ( nem a moslék, nem csak a maradék !) a húsleves zöldségekkel, a rízs ,a hal, a főtt tészták ( ebből kevesebbet!!)mind mehet. a disznó-és szárnyashúsok csak sülve-főve!!
a beteg kutya legjobb erősítőszere a nyers marhamáj, de felnőtt kutyánál,és ne legyen a lakásban!! rettenetesen büdös lesz tőle:)
viszont nagyon hamar erőre kap. kölyköknél még felejtős:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!