Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák számára mi mérgező?

A kutyák számára mi mérgező?

Figyelt kérdés

Nemsokára érkezik hozzánk egy kutyus. Szeretnénk felkészülni és a lakást/kertet/garázst biztonságossá alakítani.

Már néztem egy csomó oldalt, de inkább ételekkel kapcsolatosan találtam infókat.

Tudtok linkelni?

2013. márc. 19. 08:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Csoki, édesség, cukor tartalmú, tej..
2013. márc. 19. 08:28
 2/8 anonim ***** válasza:
2013. márc. 19. 08:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Van kocsitok? Fagyálló folyadékot szigorúan zárd el, kocsiból ne csöpögjön!!!!! Az én cicámat tegnap kellett elaltatni :( fagyálló folyadékot találtak a vérében, a veséi szinte teljesen felmondták a szolgálatot, nem tudták már megmenteni. :(
2013. márc. 19. 08:38
 4/8 anonim ***** válasza:
2013. márc. 19. 09:15
 5/8 anonim ***** válasza:
09:15 !! Amit linkeltem feltétlenül olvasd át !! Csokit SOHA ne adj a kutyádnak ez a legfőbb dolog!
2013. márc. 19. 09:16
 6/8 Hovarju ***** válasza:

Garázsban, kertben, lakásban minden olyan dolgok pakolj el, amit egy kisgyermek elől is eltennél (zsinorok, olajos flakon, benzines kanna, higitós flakon,műanyagok, vegyszerek.)

A kertben lehetnek olyan növények, amik mérgezőek lehetnek (hogy pontosan melyek ezek sajnos nem tudom)

2013. márc. 19. 12:29
 7/8 anonim ***** válasza:
A tej nem mérgező
2013. márc. 19. 16:05
 8/8 anonim ***** válasza:

szőlő,mazsola ( ez nem minden kutyánál igaz,mert ismerek kutyát aki 1 kg szőlőt is megevett naponta:)de a mazsola az nem javasolt, a kakaó egyik enzimjét sem képesek lebontani, a veséjük tönkremehet tőle ( de nyugodtan adhatsz néha-néha egy kis darab csokit neki:)

vegyszerek, fagyálló( ez édes,így meginná,de komoly méreg!!)

csirke-liba-kacsa csont .főként az üreges csont ,kölyök korban kerüld ,mert szilánkosan törnek,és kibökik a beleket , nagyobb mennyiségű síma csont bélelzáródást okoz ,nyers disznóhús-disznómáj,stb tele van élősködőkkel TILOS !!

marhahús,marhamáj mehet nyersen is!!!

a krumplit nem igazán emésztik meg,a keményítő nem tesz jót.

tej ?? kérdéses,hasmenést okoz . de vannak kutyák akiknek semmi baja tőle:)

tejtermékek-tojássárga mehet . a túrórudi abszolúte favorit:) cukor ?? kis mennyiségben .

erősen paprikás,vagy hagymás kajákat szerintem nem igazán szeretik.

akárcsak a rossz tápokat :)

a legjobb a jó minőségű táp,és a válogatott házi koszt ( nem a moslék, nem csak a maradék !) a húsleves zöldségekkel, a rízs ,a hal, a főtt tészták ( ebből kevesebbet!!)mind mehet. a disznó-és szárnyashúsok csak sülve-főve!!

a beteg kutya legjobb erősítőszere a nyers marhamáj, de felnőtt kutyánál,és ne legyen a lakásban!! rettenetesen büdös lesz tőle:)

viszont nagyon hamar erőre kap. kölyköknél még felejtős:)

2013. márc. 19. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!