Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kan kutyának tényleg nem...

Kan kutyának tényleg nem megfelelő így?

Figyelt kérdés

Hozni akarok egy kankutyust. Mindig szukáim voltak, így ebben nincs tapasztalatom. A kertünk három szomszédra néz, és több helyen sima drótháló a kerítés, alap nélkül. Tényleg elszöknek a kan kutyák, ha tüzelő szukát éreznek, illetve hajtja a vérük? Tényleg nincs nekik akadály, és ezen a drótkerítésen simán aláás, és szökik? Így nem biztonságos a tartása?

Keverék kutyáról van szó, kis termetű, rövid lábú.

2013. márc. 16. 21:22
1 2
 11/12 sippara ***** válasza:

Semmilyen irányba nem változik a kutya természete az ivartalanítás után. Az összes változás annyi (kan kutyánál), hogy mivel ő maga már nem ivaros, kisebb eséllyel megy neki szuka-, vagy terület védésének okán más ivaros kanoknak - illetve több komoly betegség esélye nullára, vagy közel nullára csökken.

Persze, kérdezzük meg a kutyákat, mit szeretnének:

a) ivarosan őrjöngeni évi minimum két alkalommal tüzelő szukák után úgy, hogy soha nem fedezhet, esetleg kiszökni, más kanokkal összeverekedni

vagy

b) elaludni másfél órára, és halálos nyugalommal átvészelni a tüzelési időszakot.

2013. márc. 18. 18:02
 12/12 anonim ***** válasza:
Jól írja az előző. Ráadásul szerintem egy felelős állattartó, aki nem csak a saját, de más kutyák egészségére is gondol, a szukáját is ivartalanítja, ha nem is az itt is felmerülő betegségek megelőzéséért, hát azért, hogy megelőzze, hogy x db kan kutya miatta szökjön ki az utcára, miatta üsse el az autó, stb. Tisztában vagyok vele, hogy ez a gazdák felelőssége, de szerintem el lehet vonatkoztatni ettől, és nézni csak a kutyákra is. Főleg, hogy a természetbe való beavatkozást már ott megkezded, hogy kutyát veszel magadhoz, egy ösztönlényt, és bezárod egy kertbe, ami nem épp a természetes közege. És nem hiszem, hogy pontosan meg lehetne húzni a határt, hogy meddig szabad, és miután nem. Viszont szerintem, ha már átragadsz egy élőlényt a saját közegedbe, a te felelősséged, hogy segíts neki alkalmazkodni, és ennek fontos lépése az ivartalanítás.
2013. márc. 18. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!