Nagy testű kutyát is lehet panelban tartani?
Sokan gondolják így sokan úgy. Szerintem nyugodtan lehet bármilyen termetű kutyát panelban tartani, ha a leendő gazdi elkötelezett és felelősségteljes.
Egy kutyát napi szinten le lehet fárasztani sétával, futàssal és tanítással.
Édesapám viszont másképpen látja a dolgokat. Neki mindegy hogy kicsi vagy nagy a kutya nem lakásba, városba való. Régen nem volt ekkora "divat" panelban tartani a kutyákat, ő ezt látja helyesnek mert a kutya "csak" egy állat, azoknak pedig az udvaron van a helyük. Bárki negpróbálhatja neki elmagyarázni hogy a kutyának a gazdi mellett a helye hajthatatlan..ne próbálják neki bemagyarázni hogy egy kurya jobban érzi magát bent, mint kint.
Èn már nem is szólok semmit.
Annyiban viszont hátrány, hogy minden programodat hozzá kell igazítanod, nyaralásnál meg kell oldani még is hova teszed és biztos rengeteg sértés is éri a gazdikat, különösen a kutyapiszok és a szag miatt. Együtt kell élni azzal, hogy tudod nem mindenki nèz rád jó szemmel, a nagyokosok biztos találnak kivetni valót a kutya tartásával kapcsolatban.
Egég bulisnak néz ki de biztos homgy irtó sok melóval jár és nagyon sokat is kell költeni az évek során.
Mostmár, hogy "megvilágosodtam" én is 2x meggondolnám hogy bevállalok e egy kutyát. Hosszú távon szerintem kevés ember kèpes jól csinálni sok mindenkit eltérítenek a barátok, bulik, randik így elhanyagolják a kutyát, aki így a szülőkre, a ház többi lakójára marad.
Ráadásul nagyon meg kell fontolnunk milyen fajtát választun, utána kell alaposan nézni és találni egy jó tenyészetet. A kiskutya vételára 80 000ft-tól a csillagos égig.
Ha ismered a fajtát amit kiválasztassz akkor tisztában kell lenned azzal is mennyi mozgásra van szüksége. A többit magaddal kell tisztáznod, vállalod e, elbírnál e vele.
Az nem baj, nekünk már évek óta keverékünk van/volt(na jó a kb. 2 hónapja elpusztult kutyám fajtiszta hosszú szőrű tacskó volt..) A beagle nem nagy, sem a tacskó szóval őket simán ajánlanám(keranyumnak beagle-je van). Nekem meg nincs rossz tapasztalatom a keverékekről, kutyák ők is.
amit nem ajánlanék panelba mert lehetetlen kifárasztani az a vizsla. Ami nagytestű és imádni való az a Labrador terrier és a testvér fajtája a Golden retriever. Vannak belőlük nagy mozgás igényűek, és lusták is, de ez minden fajtára igaz. Ja igen és ne nagyon lépcsőztesd őket, mert elmeszesedhet a gerincük.(ezt szomszédom mondta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!