Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagy testű kutyát is lehet...

Nagy testű kutyát is lehet panelban tartani?

Figyelt kérdés
Természetesen le is vinném... :D
2013. márc. 14. 20:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%

Sokan gondolják így sokan úgy. Szerintem nyugodtan lehet bármilyen termetű kutyát panelban tartani, ha a leendő gazdi elkötelezett és felelősségteljes.

Egy kutyát napi szinten le lehet fárasztani sétával, futàssal és tanítással.

Édesapám viszont másképpen látja a dolgokat. Neki mindegy hogy kicsi vagy nagy a kutya nem lakásba, városba való. Régen nem volt ekkora "divat" panelban tartani a kutyákat, ő ezt látja helyesnek mert a kutya "csak" egy állat, azoknak pedig az udvaron van a helyük. Bárki negpróbálhatja neki elmagyarázni hogy a kutyának a gazdi mellett a helye hajthatatlan..ne próbálják neki bemagyarázni hogy egy kurya jobban érzi magát bent, mint kint.

Èn már nem is szólok semmit.

Annyiban viszont hátrány, hogy minden programodat hozzá kell igazítanod, nyaralásnál meg kell oldani még is hova teszed és biztos rengeteg sértés is éri a gazdikat, különösen a kutyapiszok és a szag miatt. Együtt kell élni azzal, hogy tudod nem mindenki nèz rád jó szemmel, a nagyokosok biztos találnak kivetni valót a kutya tartásával kapcsolatban.

Egég bulisnak néz ki de biztos homgy irtó sok melóval jár és nagyon sokat is kell költeni az évek során.

Mostmár, hogy "megvilágosodtam" én is 2x meggondolnám hogy bevállalok e egy kutyát. Hosszú távon szerintem kevés ember kèpes jól csinálni sok mindenkit eltérítenek a barátok, bulik, randik így elhanyagolják a kutyát, aki így a szülőkre, a ház többi lakójára marad.

Ráadásul nagyon meg kell fontolnunk milyen fajtát választun, utána kell alaposan nézni és találni egy jó tenyészetet. A kiskutya vételára 80 000ft-tól a csillagos égig.

Ha ismered a fajtát amit kiválasztassz akkor tisztában kell lenned azzal is mennyi mozgásra van szüksége. A többit magaddal kell tisztáznod, vállalod e, elbírnál e vele.

2013. márc. 14. 23:00
 12/24 anonim ***** válasza:
Milyen fajtát szeretnél?
2013. márc. 14. 23:40
 13/24 A kérdező kommentje:
Igazából még nem tudom milyen fajtát szeretnék. Gondoltam, hogy örökbefogadok egy kiskutyát. De ezek keverékek. Az nem baj?
2013. márc. 15. 10:09
 14/24 A kérdező kommentje:

Beagle-tacskó keverék?

[link]

2013. márc. 15. 10:18
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Hogy baj-e? Szerintem az én utcán talált keverékem a legokosabb és ügyesebb kutya a világon. Fantasztikus kis kutya, én nagyon pártolom az örökbefogadást:) Annyit javasolnék, hogy elsőre ne beagle, husky, foxi keverékeket válassz, mert ők általánosságban nehezebben kezelhetők. Menj el egy menhelyre, mondd el az igényeidet, hogy első kutya lenne, lakásba, mit szeretnél vele csinálni stb., és biztos tudnak segíteni. Amúgy a kutyasulit én is angyon javaslom, sok bosszankodástól és nehézségtől kímélheted meg magad, plusz remek elfoglaltság kutyának, gazdinak egyaránt.
2013. márc. 15. 10:31
 16/24 A kérdező kommentje:
Akkor milyen kutyát ajánlanátok? :D
2013. márc. 15. 10:33
 17/24 FannaL ***** válasza:

Az nem baj, nekünk már évek óta keverékünk van/volt(na jó a kb. 2 hónapja elpusztult kutyám fajtiszta hosszú szőrű tacskó volt..) A beagle nem nagy, sem a tacskó szóval őket simán ajánlanám(keranyumnak beagle-je van). Nekem meg nincs rossz tapasztalatom a keverékekről, kutyák ők is.

amit nem ajánlanék panelba mert lehetetlen kifárasztani az a vizsla. Ami nagytestű és imádni való az a Labrador terrier és a testvér fajtája a Golden retriever. Vannak belőlük nagy mozgás igényűek, és lusták is, de ez minden fajtára igaz. Ja igen és ne nagyon lépcsőztesd őket, mert elmeszesedhet a gerincük.(ezt szomszédom mondta)

2013. márc. 15. 10:38
 18/24 FannaL ***** válasza:
ige egyébként, a beagle örökre gyerek marad, de mi van ha pont a tacskóra üt? :D Nekem most 2 tacsim van itthon (keverékek) és imádom őket. :)
2013. márc. 15. 10:41
 19/24 A kérdező kommentje:
És könnyen le lehet fárasztani? :D
2013. márc. 15. 10:44
 20/24 A kérdező kommentje:

Erről mit gondoltok?

[link]

2013. márc. 15. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!