Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen nyakörvet rakjak a...

Milyen nyakörvet rakjak a kutyámra?

Figyelt kérdés
Van egy nj. kutyám. Egy soros folytó nyakörvet használunk. ( suliban, és a Bh1. vizsgán kötelező ). Viszont nem nagyon szeretem ezt a nyakörvet mert ledarálja a szőrét. A jobb oldali nyaka már szinte kopasz. Mit javasoltok?

2013. márc. 11. 08:58
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
És még annyit: ha megfelelően csinálod a forgásos módszert plusz fojtót is raksz rá, nincs olyan kutya amelyiknek ne esne le pár nap alatt. Ha pár hét kell, akkor valamit már elcseszel.
2013. márc. 12. 17:04
 22/24 anonim ***** válasza:

Vmiért nekem az rémlett, h pl. a tükörmódszerben a fojtót nem preferálják.

De szerintem kérdés az is, h ki-hogy használja a fojtót, mert helytelen használat esetén sérülést is okozhat a kutyának.

Nem tudom mennyire kezelhetetlen a kérdező kutyája, lehet, h ez a módszer is elég lesz neki, sima nyakörvvel. Amikor mi mentünk ki egyéni oktatásra a suliba és gyakoroltuk a forgolódást, nekem is szólt az oktató, h kapcsoljam fixre.

2013. márc. 12. 17:15
 23/24 anonim ***** válasza:
Elvileg tényleg nem preferálják, de szerencsére a normálisabb kiképzők azért rugalmasak (tükörsulikban is), és nem mindent könyv szerint akarnak csinálni. Nem sok értelmét látom, hogy szemellenzősen egy dolgot kövessünk. Van ahol tényleg tök felesleges, de egy 40 kg-s rotinál, aki emberre- állatra agresszív, menne, mint a hülye, ott azért nagy segítség egy fojtó. Aztán lehet, hogy anélkül is el lehet boldogulni, csak minek még több lúzerpecsétet szerezni, ha van egy eszköz, amivel egyértelműen kommunikálhatjuk felé, hogy mit akarunk.
2013. márc. 12. 17:27
 24/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos nagyon nehezen kezelhető a kutya. Két évig csak kenelben tengette az életét. Fog mindenre, és nagyom kutyás is volt. Viszont az egyik kollégámnak van egy nyugodt öreg kanárija (Dogo Canario ), és sokat segített ebben, hogy leszokjon a kutyázásról.
2013. márc. 15. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!