Milyen kutyafajta való dogdancingre?
Az legtöbb collie, és közepes termetű juhász, ill. terrierek is mind tökéletesen alkalmasak rá. Persze a border collie a leggyakoribb, de megfelelő neveléssel és kitartással a skót collie is teljesen alkalmas.
Bár a border collie van kikiáltva a világ legokosabb kutyájának, ez nem jelenti azt, hogy ne kéne vért izzadni a tanuláskor.
Bármilyen mozgékony, élénk, emberközpontú kutya megtanítható erre a sportra. Nekem uszkár jellegű keverékem van, és az alaptrükkökön hamar túlléptünk... :) Egyszóval alkatilag kell alkalmasnak lennie a kutyának, a többi már rajtad múlik. :)
túl kicsi, pl :törpe yorki, vagy törpe chiwava nem javasolt,mert ha véletlenül rálépsz , ... upsssz :)
a túl nagy testűek,lásd : dog - bernáthegyi- kaukázusi, sem javallott,mert ha ő lép rád ,tánc közben ,hát ...upssz.
ja és a lábad alatt sem bújuk át símán :)
a könnyedén mozgó kutyák, lehetőleg közepes testalkattal,és a lényeg,hogy a kutya szeresse csinálni.
a keverékek,éppúgy tökéletesek,mint a collie fajták !
sőt, egyes keverék kutyák az erősebb génállományuk miatt kevésbé érzékenyek a betegségekre : az izületi és idegi betegségekre gondolok .
Van egy új kutyafajta: DaDog (Da=Dance(ing) a dog-ot már tudod.) Előre idomított: Parancsra elkezdi az úgynevezett
DOGDANCINGOT. Én ezt egy könyvből tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!