Kábítózselé kell a német juhásznak?
Jesszus, még jó, hogy az előző tulaj megválik a kutyától. Légy nyugodt, magabiztos, ez át fog ragadni a kutyára akkor is ha nem ismer. Én szállítottam egyedül úgy 48 kilós idegen németjuhászt elöl -úgy értem, hogy én vezettem a kutya meg az anyósülésen-, hogy nekem is osztották a tanácsokat, hogy hogyan szedáljam le a blökit, mert egyszer utazott csak kocsiban, az is egy rémálom volt.
Nekem kb. 8-10 perc után a fejét az ölembe rakva aludt.
Ha személyautóban fogod hozni, akkor vigyél magaddal valakit, aki tudja fogni kutyát, illetve ha aggódtok, tehettek rá szájkosarat. Még ha nem is agresszív, előreugorhat és annak baleset lesz a vége.
Egyébként én nem adnék ki olyan kutyáért pénzt, amit a mostani gazdája le akar szedálni az utazáshoz, mert ott valami gáz lehet. Tele vannak a menhelyek német juhászokkal és lefogadom, hogy nem mondanák azt, hogy szedáld le, még akkor sem, ha életében nem látott még kocsit a kutya. Persze az is lehet, hogy a kutya rendben van, csak a gazdájával vannak gondok.
Nem feltétlenül csak agresszió miatt kellhet a kábítás. Lehet, hogy érzékeny, szocializálatlan kutya, aki pánikol a kocsiban. És ha pánikba esik, akkor nem sokat tudsz segíteni rajta te, mint idegen.
De kérdező, csak akkor adj ki érte pénzt, ha fajtatiszta, tk-es, chipes, garantáltan egészséges, örökletes betegségektől mentes (és ezt papírokkal tudja igazolni a tulaj is), ivartalanított, jó idegrendszerű és legalább minimálisan nevelt, szocializált kutyáról van szó. Az más kérdés lenne, ha befogadnád. De ha a fentiek nincsenek meg és pénzt kér a kutyáért a kedves gazda, akkor inkább ne is gondolj erre. Akkor csak le akar téged húzni. Sokkal többet segítenél így azzal, ha menhelyről hozol ki egy kutyát. Kevesebb meglepetéssel is járhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!