Póráz rágása elleni jó taktika 5 hónapos kölyöknek?
Légyszi csak az írjon, aki segíteni tud és akar, aki meg kötekedni, az menjen a kocsmába! Mert már lassan minden kérdésnek veszekedés a vége, szoval én a kérdésemre szeretnék választ kapni normális emberektől!
Köszi!!! :)))
Próbáltál már láncos pórázt? Nekem a "pit-kém" szokása volt ez kölyökként,és kellemetlen volt,hogy kb 5-jére sikerült is elharapnia a bőr pórázt...így soha nem haladtunk messzire a sétával.A láncos póráznál már nem szívesen harapott rá,meg nem is tartotta értelmét.
Amúgy annyira a kutya temperamentumától függ ez az egész,mert anno a boxerem 2-hónaposan már gyönyörűen közlekedett pórázon és eszébe nem jutott volna,hogy ráharapjon,egyszerűen elfogadta a helyzetet.
Ő egy boxer! :D Csak a legmakacsabb fajtában... :)))
Mondom, a tiltásra elengedi, csak újra rácuppan. Jutalomfalat meg úgy megy, hogy falat, bekap, majd póráz bekap, vagy pedig derekam kettéhajtva a falatot elé tartva, nyalja a kezem, és így haladunk, amíg el nem felejti. Szoval akkor bekenem egy kis erős pistával a pórázt, köszi! Lánc pórázt meg nem szereti a kutyasuliban sajnos!
egy rossz beidegződést ,nem igazán jó ,pozitív megerősítéssel javítani:)
jöhet a negatív megerősítés .
ráharap,és jöhet a tiltó szó azonnal keményen .
ha nem reagál a tiltószónak nincs értelme, és más szót keress, de ezek után már össze kell kapcsolni az új tiltó szót egy komolyabb negatív cselekvéssel , ez lehet : egy erős határozott pórázrántás ,NEM HÚZÁS ! RÁNTÁS .
vagy egy gyors és határozott "tockos" a kutya nyakára .
a lényeg ,összekösse a szót valami rosszal .kellemetlennel. persze működik az erős pista is ,bekened és kész, de ez nem megoldás, ez probléma elkerülés:)
a határokat most kell meghúzni,és ehhez kell a kemény határozott viselkedés ! a következetesség,és a nyugalom.
egyszerű dolog amit sokan nem értenek.
Miért frusztrál az, hogy valamit tanítanál a kutyának és nem elsőre működik?? Hova sietsz, amikor elindultok? Addig nem indulsz el, amíg eszébe sem jut ráfogni.Mivel tudod is, hogy a tiltás utáni eresztésnél újra ráfog, akkor készülj fel rá és előzd meg.Majd megtanulja, hogy nem megy addig sehova, amíg nem viselkedik úgy, ahogy te akarod. 5 hónapos, ahogy írod. Mégis, mit vársz tőle? Elsőre úgy működjön, mint egy felnőtt kutya?Neked kiskorodban hányszor mondta el az édesanyád, hogy mosd meg a kezedet?A kölyköt türelemmel, kitartással kell megtanítani az elvárásokra.
A láncos póráz meg nem biztos, hogy működne. Láttam én már kutyát, amelyik ugyan úgy csócsálta a láncot, mint bármilyen más anyagú pórázt.
Újra a boxeres vagyok: A 7.-s egyébként jót ír.Azt szeretném kérdezni,hogy kezdődött ez az egész póráz rágás?
Persze kölyök és szertelen még,de ezek a kutyák nagyon okosak-nem értem miért nem figyel rád? Írod,ha tiltod elengedi a pórázt,indultok újra rá harap >>> - Mint ha magát sétáltatná,vagy esetleg húz is?
Szoktatok húzós játékkal játszani?
A másik kutyám dominencia problémák miatt csinálta ezt és a láncos póráz azért volt hasznos,hogy ne bírja elharapni a pórázt,én egy gumi csontot adtam a szájába,(Játék jelzővel)-amit szépen hozott magával,ha letette és a pórázzal foglalkozott megálltunk,egy idő után megunta hurcibálni a játékot,de haladni akart mert külterületen szabadon futhatott így egy idő után elhagyta a póráz rágását. Szerintem egyszerűen csak próbálgatja a kereteit a boxosod,makacskodik és játszik egyszerre...-olyan "nem akarok szót fogadni"-kölyök.De ha kutyasuliba jártok ott biztosan tudnak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!