Hogyan kell elkészíteni a kutyának a kacsanyakat? Sokáig kell főzni? Vagy sütni kell?
Én még sosem adtam nyersen neki semmilyen húsfélét.Azt hittem nem szabad...tévedtem?
És neked hány kilós a kutyád és mekkora adag nyakat adsz neki?
Én nyersen adom a kacsanyakat. Meg minden egyéb húsfélét.
Minél tovább főzöd, sütöd, annál több vitamin tűnik el belőle.
Disznó és vaddisznó kivételével minden hús mehet nekik nyersen, amik megbízható helyről származnak :)
Persze egy bizonyos fagyasztási idő kell hozzá (bár ez is változó, mert vki az emberi fogyasztásra szánt husikat fagyasztás nélkül adja, én azt sem.)
Szóval a baromfit 3-4 napig tanácsos előtte fagyasztani, mielőtt megkapja nyersen és tényleg nem érdemes főzni :)
Itt van egy kis iromány róla :)
Egyébként 50 kg-os kutyám van (még fejlődik).
Neki a napi kajája 40 dkg szarvas nyesedék, kb 50-60 dkg csontos husi (ami lehet pl. kacsa nyak is) és 20 dkg zöldség/gyümölcs turmixolva + kiegészítők.
Tegnap vettem ki a fagyóból 1 kg kacsanyakat.
Ez gondolom,(jó,hogy írtad) így elsőre akkor sok lesz neki nyersen,szóval kiveszek belőle mondjuk 2 nyakat amit megkap nyersen,a többit meg hirtelen,forrásban lévő vízben átfőzőm pár percig. Szerintetek ez így jó lesz?
Ne főzd át, semmi baja nem lesz tőle nyersen :)
Csak a vitaminok és az élő enzimen távoznak a főzéssel! Aminek ki kellett belőle menni (legtöbb baci), azt a fagyasztás megölte ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!