Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a kutyának a kacsanyakat? Sokáig kell főzni? Vagy sütni kell?

Figyelt kérdés
Most vettem neki ilyet először és fogalmam sincs hogyan lenne jó megcsinálni. Pl. mennyi ideig főzzem? Mekkora darabokra vágjam neki? Aki szokott ilyet csinálni az kérem ossza meg velem a technikát!
2013. márc. 6. 11:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Én a következő technikát használom:előveszem a nyakat(kacsa,csirke,pulyka)a hűtőből és odaadom :) Nem főzőm,nem darabolom.Azért van foga,hogy megrágja,olyan natúr fogtisztító is,még élvezi is.Nem kell "katonákat" csinálni neki.Alászolgálja...
2013. márc. 6. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:

Én még sosem adtam nyersen neki semmilyen húsfélét.Azt hittem nem szabad...tévedtem?

És neked hány kilós a kutyád és mekkora adag nyakat adsz neki?

2013. márc. 6. 11:38
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Én nyersen adom a kacsanyakat. Meg minden egyéb húsfélét.


Minél tovább főzöd, sütöd, annál több vitamin tűnik el belőle.

2013. márc. 6. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:

Disznó és vaddisznó kivételével minden hús mehet nekik nyersen, amik megbízható helyről származnak :)

Persze egy bizonyos fagyasztási idő kell hozzá (bár ez is változó, mert vki az emberi fogyasztásra szánt husikat fagyasztás nélkül adja, én azt sem.)

Szóval a baromfit 3-4 napig tanácsos előtte fagyasztani, mielőtt megkapja nyersen és tényleg nem érdemes főzni :)


Itt van egy kis iromány róla :)

[link]

2013. márc. 6. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:

Egyébként 50 kg-os kutyám van (még fejlődik).

Neki a napi kajája 40 dkg szarvas nyesedék, kb 50-60 dkg csontos husi (ami lehet pl. kacsa nyak is) és 20 dkg zöldség/gyümölcs turmixolva + kiegészítők.

2013. márc. 6. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem adtál még nyersen,akkor jobb,ha először keveset adsz,majd fokozatosan adhatsz többet.Még jobb,ha vagy két napot a hűtőben hagyod,ne egész frissen add.Sokkal könnyebben megemészti a kutya és többet hasznosít belőle.Én nem csak nyerssel etetek(nincs biztos és állandó forrás),de naponta adok egy adag nyers húst is(a Kauffland-ban minden este 2O óra után leengednek valamilyen húst,belsőséget,ami 1-2 napon belül jár le,így az már eléggé "érett" a kutya gyomrának :) ).Ez a hús lehet csirke,kacsa,liba,pulyka máj,zúza,szív,nyak vagy nyúl,marha,disznó különböző részei,ami épp le van árazva :) Utóbbit nem árt megfőzni(disznó),biztos ami biztos,de nem hiszem,hogy emberi étkezésre szánt hússal gond lenne itt(Németország).
2013. márc. 6. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 A kérdező kommentje:

Tegnap vettem ki a fagyóból 1 kg kacsanyakat.

Ez gondolom,(jó,hogy írtad) így elsőre akkor sok lesz neki nyersen,szóval kiveszek belőle mondjuk 2 nyakat amit megkap nyersen,a többit meg hirtelen,forrásban lévő vízben átfőzőm pár percig. Szerintetek ez így jó lesz?

2013. márc. 6. 12:10
 8/18 anonim ***** válasza:
Ne főzd,kár azért a nyakért :) Csak nyerssel etetsz?
2013. márc. 6. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
Bocsánat.Csak házi koszttal etetsz?
2013. márc. 6. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:

Ne főzd át, semmi baja nem lesz tőle nyersen :)

Csak a vitaminok és az élő enzimen távoznak a főzéssel! Aminek ki kellett belőle menni (legtöbb baci), azt a fagyasztás megölte ;)

2013. márc. 6. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!