Nagyon csipásodik a kutyám bal szeme. Mitől lehet? Aggódnom kell?
Reggelente szinte alig lát a csipától.
Viszont napközben tökéletesen lát, és semmi egészségügyi panasza sincs
Szia!
Számos okból jelentkezhet, hogy a kutyád reggelente csipás.
Mivel a szem nagyon érzékeny, ezért érdemes odafigyelni.
Ugye azt írtad, hogy reggeli időszakban csipás a kutyád szeme.. véleményem szerint ez teljesen normális dolog.
Javasolnám, hogy egy pappírzsebkendővel töröld le a csipát.
Mindig a külső szemzugtól haladj befelé.
Van még egy módszer, a kamillás tea! Belemártod a kendőt és azzal törlöd le a csipát.
Ha komolyabb a dolog, akkor a tiacil szemcseppet ajánlom.
Nem tudom pontosan, de körülbelül 2000 Ft-ba kerül.
Remélem tudtam segíteni.
Szerintem azért fura, mert csak az egyik szeme.
A csipásodás egyébként nagyon könnyen összekeverhető a száraz szem betegséggel is. Ilyenkor mivel nem termelődik elég könny, ezért egy ilyen nyálkás rétegben gyűlik össze a kosz, ami nagyon hasonlít a csipára.
Illetve kötőhártya gyulladása is lehet. Ha zöldes színű a csipa, akkor gyanúsan az. Bár a színe firissen látszik rendesen, amikor rászárad, már nem.
Szerintem vidd el dokihoz megnézetni.
Nekem spanim van, nekik mindig csipás a szemük, mert lefelé lóg az alsó szemhéjuk.
Az állatorvos pont azt mondta tegnap, h vegyek bórvizet a gyógyszertárban és azzal tisztogassam.
A kamilla jó tanács. Próbáljátok ki. Ha nem javul pár napon belül, vidd orvoshoz, mert így, h csak az egyik szeme csipás.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!