Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Gyomorrontás lehet vagy...

Gyomorrontás lehet vagy inkább beteg?

Figyelt kérdés

kiskutyámnak ma reggelre ment a hasa, de úgy, hogy eleinte csak ilyen "krémesebb" lett a kakija a végén pedig már vízszerű. ez kiürült belőle és mostanra már szilárdabbat kakilt, de még mindig nem az igazi. most pedig kb egy órája hányt, azt, amit nagyanyámtól kapott. ilyen mogyorós piskóta szerű tésztát csinált, nagyon édes volt nekem se tett jót a gyomoromnak, de ugye hiába mondom nagyinak, hogy ne etesse.. nem kapott sokat tényleg, de nem csak a tésztát, hanem ilyen hajszálakat, mert mindent felnyal. erről hogy tudnám leszoktatni?

a kakilásról pedig annyit, hogy a hasmenése az szerintem a tegnapi pörkölttől volt, vagyis attól lehetett? mert apa tegnap itthon volt, amikor én suliban és főzőcskézett és hát megsajnálta a kutyát bla-bla-bla. és hiába mondom nekik megsértődnek. jaj és nyers húst is adott neki..:@

amúgy persze van normális száraztápja is, amivel etetem rendesen, mert kis kényes és azt is csak kézből eszik, szóval képes vagyok egyesével is odaadni neki, de szerintetek valami betegsége van vagy csak elrontotta a gyomrát? amúgy most a vizébe raktunk normafloret ( ez jót tesz a beleknek ) és négy hónapos még. és ugyanolyan játékos. amúgy hétfőn megyünk állatorvoshoz, szóval biztos, hogy rákérdezek.

2009. szept. 12. 17:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Olyan gyógyszert SEMMILYEN körülmények között ne adjatok neki, amit embernek találtak ki, mert lehet többet árt mint amennyit használ!!!

Ha a kutyus a száraz táphoz szokott, akkor elképzelhető, hogy csak a házi koszt feküdte meg a gyomrát kicsit. Zsíros pöri, édes sütik, gondolj bele, még sokszor egy ember gyomrának is sok, nem hogy egy kiskutyának! Mindenesetre bárhogy is legyen, mindenképpen vigyétek el hétfőn orvoshoz, és mondjátok el neki részletesen hogy mi is történt.

Nem azért, hogy kötözködjek, tényleg mindenkinek szíve joga azt etetni a kutyájával, amit jónak lát, de az édes sütemények egyáltalán nem neki lettek kitalálva. Egy jó nagy copák, vagy egy kis sima tészta, zöldség belekeverve a tápjába nem okoz különösebb problémát, kérd meg a nagymamádat és a szüleidet, hogy ha mindenképpen kedvezni szeretnének neki, akkor inkább ilyeneket főzzenek neki a pörkölt mellett egy kis tálban kutyamenüként! Sok sikert, aztán majd írj hogy mi volt a dokinál!

Addig is ne tömjetek bele kaját, pláne ne házi kosztot! Rakjatok ki elé vizet, meg egy kevés száraztápot, majd eszik annyit amennyi most neki jól esik! Mennyi idős? Mindig kézből eszik vagy csak most?

2009. szept. 12. 17:55
 2/7 A kérdező kommentje:
máskor is kapott már olyat, amit mi is eszünk, de ez a nagyon édes tészta ezért mérges voltam nagyon... szóval akk öntsem ki azt a vizet? amúgy játékos nagyon most is. a száraztápot pedig csak így eszi. ( eléggé el van kapatva) négy hónapos, már a fogát is elkezdte váltani már.:) de már nagyon várom a hétfőt...
2009. szept. 12. 18:21
 3/7 A kérdező kommentje:
jaj és nagyonnagyon köszönöm a válaszod.<3:)
2009. szept. 12. 18:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a vizet ne önts ki a normaflore nem gyógyszer hanem hasznos baktériumokat tartalmazó sóoldat, ami az egészséges bélflórához szükségeltetik. Kutyáknak is kapni állatpatikában csak az sokkal drágább és ugyan az a hatóanyag benne. Hétfőn mindenképp vidd orvoshoz! Ha pedig roszabbul lenne akkor ügyelet! 4 hónaposan nagyon kicsi még figyelj hogy eleget igyon mert hamar kiszáradhat. Pár napig diétáztathatod is főzzetek neki rizst kevés csirkehússal répával és zöldséggel. Nyersen milyen húst kapott? Mert pl. a disznóhúst még véletlenül sem lehet nyersen adni a kutyának mert vannak benne olyan baktériumok amikkel nagyon sokat tudsz ártani neki.
2009. szept. 12. 18:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Így össze-vissza etetni egy 4 hónapos kutyát, te jó ég!

Először is: határozottan, és erőteljesen beszéld meg a nagyszüleiddel, hogy a kutya bármikor bármit képes megenni, de az nem azt jelenti, hogy szüksége is van rá! Ezzel iszonyú nagy bajt lehet okozni, hogy minden szir-szarral össze van etetve!

Milyen száraztáppal eteted? Ha jó minőségűvel, bőven elég az neki. Napi 3x, fél éves korától 2x, 1 éves korától 1x. Reggel, délben, este odaadod neki, amit meghagy, azt elveszed tőle, illetve ha nem nyúl hozzá, akkor is. Kutya előtt soha nem hagyunk ételt.

Ha rosszabb minőségű, mert pl. nem tudtok drágábbat kifizetni, akkor lehet mellé házi kosztot adni, de ne mindent! Heti 2-3 főzés a rosszabb minőségű száraztáp mellé kiegészítésnek elég, illetve ha nagytestű lesz, lehet még mellé adni porc- és csonterősítőt, orvossal való egyeztetés után. A mindenféle össze-vissza való multivitaminozás szintén nagyon káros lehet.

Bab, kukorica, káposzta, hagyma, borsó, csoki, gomba, édességek, szőlő - TILOS!!!

A főzött menüben lehet, hús, répa, fehérrépa, zeller, rizs, esetleg tészta (utóbbi csak szénhidrát, így ne vidd túlzásba). Csontot még nem kaphat, csak 7-8 hónapos kortól, miután leváltotta a fogait, és a felnőttek megerősödtek. Csontból is majd csöves csontot nem szabad (csirkeláb, csirkeszárny, pulyka, kacsa, liba). Csirke farhát, csirkenyak, csirkecomb húsa, máj, egyéb csont nélküli húsok, illetve csülökcsont, velős csont mehet.

A kölyök kori táplálás a kutya felnőtt és idős korát döntően befolyásolja. Ne csesszétek el!

2009. szept. 12. 19:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Az első voltam... végig olvastam a másik két választ is. Őszintén szólva nem tudom mennyi igazság lehet abban, amit az egyik hozzászóló ír, sajnos nem értek hozzá... Nekünk a tenyésztőnk és az állatorvosunk is azt mondta, hogy akár lázas, akár fájdalma van, bármi történik még véletlenül se adjunk neki olyan gyógyszert, amit emberi fogyasztásra találtak ki, mert lehet nem lesz tőle baja, de ugyanakkora az esélye annak is, hogy lesz. Tehát én kiborítanám, és nem adnék neki, de neked kell döntened, én csak ennyit tudok mondani.

Azt viszont továbbra is tartom, hogy nagyon fontos, hogy mivel etetitek, a kutya soha nem fog nemet mondani semmire, nektek kell felelősségteljesen kiválogatni hogy mi az amit ehet, és mi az amit nem. Ő nem tudja mi tesz jót neki, és mi az ami nem, csak azt látja hogy ti is eszitek ezért ő is szeretne... Nem szabad elgyengülni és adni neki, ezt magyarázd meg a nagyszüleidnek, szüleidnek is, hisz lehet hogy nekik desszert és finom, de a kutyának nem más, mint egy baromi nagy adag cukor, amire semmi szüksége a szervezetének! Hétfőig már hanyagoljátok az ilyeneket, csak a száraz táp, és a víz legyen számára elérhető közelben. Amiket leírt az utolsó, össze is lehet keverni a táppal, így sokkal finomabbnak találja, és megeszi a kutyus. Esetleg próbáltatok már másféle tápot? Lehet hogy csak nem ízlik neki, nálunk is van ilyen... Persze ha a napi 2-3 étkezés közben párizsit kap, húst, sütit, meg pörköltet, akkor ne csodálkozzatok hogy nem kell neki a táp, szoktassátok vissza szépen arra, hogy kiegyensúlyozott, szép, egészséges felnőtt kutya váljon belőle!

2009. szept. 12. 21:38
 7/7 A kérdező kommentje:
a tápot szereti, de azt is csak akkor, hogy ha így játékosan adom neki, hogy így gurítgatom neki, ő pedig fut utána így ő is megeszi.:) amúgy mostanra már rendbe jött, de megfogadom a tanácsaitokat, mert ő tényleg nem tudja megválogatni, hogy mit szeretne. és nagyon köszönöm mindenkinek, azért persze rákérdezek az állatorvosnál a normafloret pedig ivott a vizéből, de éjszaka csuklott így megijedtem és kiöntöttem, amúgy most is még kis játékos. és tényleg nagyon köszönöm mindenkinek.:)
2009. szept. 13. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!