Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kutyámmal...

Mit csináljak a kutyámmal hogy ne legyen ilyen durva?

Figyelt kérdés

mikor hoztuk is ő volt a leghiperaktívabb..

sok mindent ráhagytunk, nagyon akaratos.. de nagyon durva.. ha meglát egy másik kutyát, ami legalább középtermetü megtámadja mert fél tőle.. ha meg nem akkor csak nekiugrik mintha játszani akarna, de az megijed tőle és megtámadja így kezdődik a verekedés..

jártunk vele egy keveset kutyaiskolába.. de nem szocializálódott rendesen.. de nemtudok mit kezdeni vele..

kutyaiskolába nem vihetem, mert már 2 éves új foulandi és nemtudok vele mit kezdeni ha minden kutyának nekiugrik akit csak meglát..

nemtudom ezt játékból csinálja -e mert van egy volt osztálytársamnak egy öreg nagytestü kutyája akinek keritésen belülről nagy a szája és mikor arra sétálunk fotóversenyeznek a kerités mellet, de mikor multkor apám elvitte sétálni épp ki volt engedve és nekiugrott..

gondoltam már rá, hogy nekiengedem egy másik hasonló kutyának, de nem gyenge kutya és nem azt szeretném hogy ő győzzön vagy(és) esetleg másik kutyába kárt tegyen

2009. szept. 11. 23:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp ne engedd verekedni másik kutyával. Ha győz, azzal megerősítést kap, hogy jó verekedni. Ha veszít, félni fog és félelemből támad.

Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ha sokáig azt csinál amit akar, elöbb-utóbb még emberre is támadhat, ha nem tetszik neki valami.

A legjobb lenne, ha szakember segítségét kérnéd, hogy hogy kezeld ezeket a helyzeteket, hogy fegyelmezd, hogy tanulja meg, hogy nem szabad mindennek nekimenni. Utána már csak hosszú, kitartó és főként következetes munkára és gyakorlásra lesz szükség.

Sok sikert és kitartást kívánok.

2009. szept. 12. 06:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyám pont ugyanezt csinálja. Kutyaiskolába fogjuk vinni, de addig is vettünk neki szájszíjat és fojtónyakörvet. A kutyaiskolába amúgy is kell majd fojtó. A Cerberos kutyaiskolába visszük majd. Ott ingyenes a szocializáció, rehabilitáció, de utánna tudsz nézni a [link]
2009. szept. 12. 12:37
 3/5 A kérdező kommentje:

emberekre nem támad.. tök barátságos mindenkivel.. csak azt ugatja amitől fél.. pl. ha sötétbe jövök haza engem is megugat ha nem ismer meg.. de ha szólok neki akkor rohan és hízeleg.. ha elviszem sétálni mindenkinek csak hízeleg.. de a nagyobb állatoktól fél.. pl. lónak is nekiugrott már.. szegény csávót majdnem ledobta a ló...

semmi kép nem akarok verekedtetni pont ezért.. mert nagyon valószinü h győz, de ha nála erősebbel verekedtetem meg ahogy mondtad félni fog..

folytó nyakörvünk van, de kutyasuliba nem merem elvinni.. mert ottvan kb 20-30 kutya és kiskorába is durván játszott, most egyenesen veszélyes lenne..

emberre nem fog támadni szerintem soha... egyszer morogta meg anyukám, meg is verte rendesen.. azóta nem csinál ilyet.. ha vmi fáj neki odateszi a száját a kezemhez de nem harap rá..

2009. szept. 12. 20:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Itt azon is segítenek ha kutyával van baja amúgy meg rátetetik vele a szájkosarat is az én kutyám se támad emberre, mégis elvisszük oda segít neki és jobb lesz, az én kutyámon segít már nem ugat annyira elviseli tisztes távolságból a többi kutyát.
2009. szept. 14. 17:11
 5/5 anonim ***** válasza:

[link]

olvasd el.

2009. szept. 14. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!