Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan oldjam ezt meg? Ez nem...

Hogyan oldjam ezt meg? Ez nem kínzás a kutyának?

Figyelt kérdés
most nincs munkahelyem. nyáron lesz majd. akkor szeretnék venni egy kölyökkutyát. viszont azt olvastam hogy eleinte amikor hazahozom onnantól kezdve nem szabad egyedül hagyni, fokozatosan kell leszoktatni róla hogy nem leszek 24 órában ott vele. de ha dolgozom akkor napi 8 órát egyedül kell töltenie hírtelen. nem lesz lelkileg sérült a kutya felnött korában ha beledobom a mély vízbe? mert alig hogy hazahoztam másnap megyek dolgozni. és addig egyedül lesz.
2013. márc. 2. 22:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én pont ezért vállaltam felnőtt kutyát, olyat akiről lehetett tudni, hogy bírni fogj az egyedül létet. Egy kölyöknek nagyon nem jó így. Ahogy már írták előttem, nem tudod kontrollálni ha rosszat csinál, ezáltal sok rossz szokás rögzül benne. Na meg a ott a szobatisztaság is...
2013. márc. 3. 00:23
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fogadj örökbe egy már nem kölyökkutyát a menhelyről, és kész.
2013. márc. 3. 00:53
 13/19 anonim ***** válasza:

első 2-3 hétben a kutyával kell maradni, eleve 3x-4x kell enni adni neki egy nap, akkor le kell hordani sétálni 2-3 óránként ezt így nem fogod tudni megoldani..vagy fogadj örökbe a menhelyről egy felnőtt kutyát aki hamar hozzászokik a dolgokhoz,egy kölyökkel rengeteget kell foglalkozni!!!és ha nincs párod vagy rokonod aki besegítene akkor vagy halazd el a kutyavásárlást vagy pedig felnőtt kutya a menhelyről!!

ahogy gondoltad soha nem lesz szobatiszta és rombolni fog egy skót juhásznak nagyon sok energiája van!

2013. márc. 3. 10:50
 14/19 anonim ***** válasza:
Azt én is megvárnám a helyedben,hogy kicsit megmelegedjek a munkahelyen.Még így sem biztos manapság,de a semminél több.De sok kutyám volt,és még egynek sem lett baja a napi kétszeri evésből.Főleg,hogy nem óriásról van szó.A szobatisztaság már veszélyesebb mutatvány lesz.De nem látom hogy lakásban lesz vagy van udvar?Le kell fárasztani,és úgy ott hagyni játékokkal.Egy kölyköt 10 perc alatt tökéletesen le lehet fárasztani.
2013. márc. 3. 10:53
 15/19 A kérdező kommentje:
szal ha a kölyköt lefárasztom egy kicsit akk egyedül lehet hagyni?
2013. márc. 3. 11:06
 16/19 anonim ***** válasza:
Igen,és valami biztonságos helyen elhelyezni amíg távol vagy.Lakásban pl a fürdő,vagy szobakennel.A lényeg,hogy könnyen takarítható legyen.Legyen előtte víz,játék,rágcsa,de én szoktam egy kis száraz tápot is ott hagyni,(ezt biztos lehurrogják).Ha nagyon nyugtalan egyedül,be szokott válni egy rádió,ami az elején szól mellette.
2013. márc. 3. 11:32
 17/19 anonim ***** válasza:

Tök jó, h leírtuk már egy csomóan, h lakásba kölyköt miért ne vigyen haza még, de mintha meg sem hallotta volna :)

Miért teszel fel kérdést, ha te már eldöntötted?

2013. márc. 3. 12:12
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

most nincs munkahelyem. nyáron lesz majd. akkor szeretnék venni egy kölyökkutyát

honnan tudod hogy nyárra lesz munkahelyed? honnan tudod hogy az első hónap után nem rúgnak ki?

szerintem nyugodtan várhatsz még egy évet a munkába állás után. akkor se biztos hogy nem rugnak ki, de 360 ledolgozott nap után már legalább kapsz munkanélküli járadékot amiből tudod gondozni ha beteg lesz.

mindezt írom ugy, hogy 9 hónap után küldtek el a munkahelyemről...

2013. márc. 3. 14:43
 19/19 A kérdező kommentje:
azért vok benne biztos h nyáron lesz munkahelyem mert apám is ott dolgozik más beosztásba ahol én már dolgoztam, és ő tájékozódik. valamint mivel van protekcióm biztos h felvesznek. ezt megmondta a főnök is. de ez nem ide tartozik már.
2013. márc. 4. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!