Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Félek hogy öncsonkításba...

Félek hogy öncsonkításba kezd. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
eladjuk a kutyámat, holnap jönnek érte. és mi emeletes házban élünk. napi 5 sétával. megszokta a kutya hogy mindig van mellette valaki, sosincs egyedül. holnap elviszik és kinti benti kutya lesz belőle. viszont akik elviszik azok dolgozni is fognak, és nem mindig lesz ott valaki vele. nálunk azért nem volt sose egyedül mert a szüleim mindig itthon voltak nyugdíjasok. mennyi az esélye h öncsonkításba kezd? hogy lehet ezt kezelni?
2013. márc. 2. 10:37
1 2
 1/17 Valletta ***** válasza:
100%

Már miért kezdene öncsonkításba? :O

Kutyák milliói élnek kinti-benti életet és a gazdik nagy része nincs a kutyájával 24/7, mégis túlélik, sőt, boldogok.

2013. márc. 2. 10:44
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Öncsonkítás? Nagyon valószínűtlennek tartom... honnan szedted ezt? Akkor inkább rombolás, vonyítás.

Új gazdákkal lesz, új helyen - így könnyebben fog alkalmazkodni az új rendhez, mintha veled kéne. Neked ennyit kell tenned: ne látogasd meg, ne találkozz vele!

2013. márc. 2. 10:45
 3/17 anonim ***** válasza:
Úgy érted lerágja lábát/farkát? Már miért tenne ilyet? Normális kutya nem sebzi meg magát, túl fogja élni. Nem kell túlparázni a dolgot szerintem, szépen megszokja az új környezetet. A lehető legkevesebb drámával menjen az új családjába.
2013. márc. 2. 10:45
 4/17 anonim ***** válasza:

Miért kell eladnotok?

Szerintem ne aggódj biztos, hogy meg fogja szokni az új helyét. Hozzánk 1,5 évesen került egy golden igaz rosszabb körülmények közül de se perc alatt megszokta az új otthonát. Nem lesz semmi baj, egyedül lehet hagyni a kutyákat gondolj bele van aki 8órában dolgozik minden nap és panelban tart kutyát. Egy idő után megszokja az egyedüllétet ha rendesen le van mozgatva akkor csak alszik,pihen még haza nem ér a gazdi. És mivel kinti-benti lesz őrizheti is a házat.

2013. márc. 2. 10:46
 5/17 anonim ***** válasza:
Miért öncsonkítana? Sok érdekesség lesz számára kint az udvaron is, amivel lefoglalhatja magát.
2013. márc. 2. 10:47
 6/17 anonim ***** válasza:
16%

Miért adjátok el?! Szegény kutya... Én biztos nem tudnám ezt megtenni az enyémmel! Van fogalmad róla, hogy ez mit jelent számára?! A legtöbb kutya úgy ragaszkodik a gazdájához, hogy amikor elhagyja az egész életét szenvedve tölti le egy sarokban... Én a helyedben mélységesen elszégyelném magam -.-" Viszont, ha valami allergiás dolog áll a háttér mögött, akkor valamennyire meg tudom érteni, nem mindig van választás, csak ezért válaszolok neked.

- nem hiszem, hogy öncsonkításba kezdene.- Kb. ennyivel le is tudtam..

2013. márc. 2. 10:48
 7/17 anonim ***** válasza:
59%

"A legtöbb kutya úgy ragaszkodik a gazdájához, hogy amikor elhagyja az egész életét szenvedve tölti le egy sarokban..."

Kutyák ezrei cáfolják meg ezt. Az én kutyáim gazdafüggőek, de még így is úgy gondolom, hogy engem jobban megviselne az esetleges eladásuk, mint őket. Szerintem nincs is olyan kutya, aki jó körülmények közé kerülve egy hónapnál tovább gyászolná régi gazdáját.

2013. márc. 2. 10:52
 8/17 A kérdező kommentje:
ez nem az a fajta kutya aki ragaszkodik a gazdájához. azért kezdene öncsonkításba mert fél éven keresztül minden áldott percben volt vele valaki, sokat játszottunk vele, és most meg elkerül egy olyan helyre ahol a nap felét vagy még többet is egyedül lesz. remélem nem lesz baja.
2013. márc. 2. 10:54
 9/17 Valletta ***** válasza:
100%

Miért, amikor téged először hagytak otthon egyedül a szüleid öncsonkításba kezdtél??

Egyébként amit az egyik hsz-ben írtak, hogy a kutya összetörik ha gazdát vált, hülyeség. Néhány nap, maximum egy hét alatt tökéletesen alkalmazkodik az új körülményekhez és elfogadja az új gazdáját is. Lehet, hogy ezt a volt gazdáknak rosszul esik, hogy hűségesebb társuk már nem gondol rájuk, de ez van.

2013. márc. 2. 10:59
 10/17 A kérdező kommentje:
most viszont hogy ezt olvastam felmerült egy kérdés bennem,ha max 1 hét múlva új gazdihoz kerülve elfelejt a kutya és elfogadja az új gazdáját, akkor a kutya mitől olyan hűséges?
2013. márc. 2. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!