Ma megtámadott ismételten egy kutya, mikor kerékpárral közlekedtem az Újköztemető felé. Mit tudok tenni? Legális a gázriasztó pisztoly, illetve van valami kutyadobhártya pukkasztó?
Nem gonoszságból írom, de egy nagyon nagy kaukázusi juhászt engedett szabadjára a drága "gazdi".
Látszott rajta, hogy őrkutyának van használva, én az út szélén mentem, és hirtelen nekemrontott. A kormányt berántottam- ha jön autó meghalok, mert elcsap- és nekiálltam tekerni, közben meg ordítottam a dögre hogy takarodjon. A drága paraszt, -elnézést indulatomért, de egy melós paraszt volt az illető- meg csak állt, mint bálás szamara, és nem tett semmit. Szerencsére a kutya feladta amikor 40 re gyorsítiottam hirtelen -istennek hála hogy edzett vagyok- viszont nagyon közel volt. ötletek?
24F
Ha egy kaukázusinak lerúgod az össze bordáját akkor se fogja tudni hol a helye :D
a 20mls gázspray az jó már ha érdekli majd a kutyát mert az se biztos sajnos. Ilyen esetben oda kell figyelni hogy arra felé jár e az a kutya.. Azért minden kutyától nem kell félni. Múltkor el esett az erdőben miattunk egy biciklis. Félreálltam a kutyákkal és leültettem őket ahogy szoktam úgy megijedt hogy nincs rajutuk póráz hogy elesett... és még én voltam a köcsög :D
én is a riasztót javasolnám.
egyépként azzal pont hogy hibát követtél el hogy elkezdtél tekerni, mert azzal jól "bekapcsoltad" a kutya zsákmányszerző ösztönét. ebben az esetben meg kellett volna álnod a kutyára rá se nézni, az megszagolgatott volna és ment is volna vissza a gazdájához. hidd el tudom miről beszélek én gyerekkoromban kétszer jártam így és mindkétszer ezt csináltam meg (igaz akkor félelemből mert én nem tudtam olyan gyorsan tekerni) és mindkétszer a kutya megszagolt aztán ment a dolgára le se tojt. mára már nem történnek ilyenek mert már a kergetés előtt le tudom szűrni a kutya testbeszédéből hogy mi a helyzet és ha úgy látom hogy nagyon domináns tartásban közlekedik, egyszerűen leszállok a bicigliről és nyugis lépésben megyek el az ilyen kutyák mellett egy darabon. majd felülök vissza de akkor sem azonnal tekerek mint az állat hanem fokozatosan gyorsítok csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!