Ivaros kan is lehet szobatiszta?
Nekem 3,5 éves pit kanom van, és már 12 hetesen szobatiszta volt. Soha nem pisilt a lakásba, pedig volt hogy sokáig nem tudtam sétálni vinni (csak reggel és este), akkor sem pisilt be a lakásba. Kertes házba költöztünk, a kertet eszméletlenül jelölte (most lett ezért ivartalanítva), de a házban soha nem pisilt.
Szerintem nevelési gondjai vannak a kutyának.
Ez már sajnos nem szobatisztaság kérdése első sorban. A kutyát elhanyagolja a gazdája, nem ért hozzá, nem tudja nevelni. Ez senkinek sem jó, de a legkevésbé szerencsétlen állatnak nem.
Az a normális, ha az ivaros kan kutya nem jelölget a gazdája jelenlétében! Nemhogy otthon, de még séták során sem!
Azért az nagy szemétség és pofátlanság a kan kutyás gazda részéről, hogy hagyja a kutyáját, hogy séta során minden sarkot, autót, oszlopot, kerítést megjelöljön! Vannak ilyen emberek is, de ők is csak azt érik el, hogy a kutyásokat még jobban utálják. (Csak gondoljatok bele, ti kutyátok lepisil egy kocsit, utána ezért 20 másik is le fogja ugyan azt. Fejlettebb országokban ezért bírság jár.) Séta során 2, de legfeljebb 3 pisi belefér, több nem. Akár pórázon van a kutya, akár nem.
Az meg, hogy másik domináns kutya miatt engedem, hogy jelölgessen az enyém, holott erre szabályt állítottam fel, következetlenség. Nem ettől fog meggyengülni a kutya-gazda viszony. Ha mégis, akkor ott hatalmas gondok vannak a nevelésben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!