Hogy csináljam?
Mennyi időt tudnál most rászánni a kutyára, és mennyit az érettségi után?
Magára hagyhatod amúgy, talán még jobb is ha nem szokja meg azt, hogy első 2-3 hétben folyton veled van-nehogy szorongása legyen később emiatt.
Jó de úgy értem, hogy:
Reggel felkelsz, etetés, séta-kicsit lefárasztod. Elmész suliba, hazajössz és séta vagy fél óráig. Aztán d.u. még később játék, tanítás.. este vacsi és séta. Plusz még ott vannak a hétvégék a hosszabb játékra, sétára.
Azért ezt meg tudod csinálni szerintem iskola mellett is. Nekem is volt/van iskola mellett kutyám, meg még más állatom is.
szerintem nyugodtan befogadhatod a kiskutyát...
az első időszakban úgyis folyton alszik majd. Nálam is egyedül kellett lennie amíg iskolában voltam. Hogy elkerüljem a "rombolást" csak a szobámban lehetett míg nem voltam otthon. Persze rengeteg "aknát" hagyott maga után az elején,aztán fokozatosan rászokott a szobatisztaságra. abból nem lesz túl nagy gond ha napi néhány órát egyedül van,viszont ha hazaérsz foglalkozz vele rendesen!!!Hamar meg fogja szokni!!!És az érettségiszünetben majd mindent bepótolhatsz,amire nem volt időd vele!!
Ez esetben szerintem sem lesz gond a kutyussal. Az jó ötlet ha hozzászoktatod a kennelhez. A kölyök kutyát sokat alszanak, mint a babák. Ha úgy hagyod otthon, hogy előtte lefárasztod, semmi gond nem lesz.
Mielőtt hazaviszed a kutyát, szerezz be neki az ételén, tálján stb. kívül egy rágókát is. Mondjuk egy fonott csontot. Ha azt adod oda neki, amikor látod, hogy valamit rongálni, akkor hamar megszokja, hogy a játékot lehet, mást nem. :)
Az én kutyámnak is első naptól kezdve volt ilyen csontja és soha még egy cipőfűzőt sem rágott meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!