Meddig volt/van a határideje a chippeltetésnek?
Figyelt kérdés
2013. febr. 28. 12:36
11/19 Bogyigazdi válasza:
És a közteres hogyan ellenőriz, lesz nála chip leolvasó? Igaz én még sose találkoztam közteressel a környéken.
12/19 anonim válasza:
Mintha azt olvastam volna, h igen, de ebben nem vagyok teljesen biztos.
Ill. az oltási könyvet köteles vagy magadnál tartani, abba is beleragasztják a chip számát.
13/19 Bogyigazdi válasza:
Hát ha én leugrok a Duna-partra sétálni, akkor max telót viszek.... Igaz a városban van nálam minden, még plussz porázak is. Igaz már 2 ill. 5 éve chippesek vagyunk, a kicsinek meg még biléta van, de ő még megvárja az oltásait, utána megy az utcára....
14/19 anonim válasza:
Annyira van türelmi idő, h Kazincbarcikán január 3-án megszületett az első büntetés is. Ott jan 1-től minden közteresnél van chipolvasó.
15/19 A kérdező kommentje:
Nekem azért, kicsit könnyebb! Én tanyán lakok, a legközelebbi város 18 km. A postás is alig talál ide! Az állatorvos jár csak ki, általában fél évenként.
2013. febr. 28. 15:31
16/19 Valletta válasza:
Nem kell állandóan a kifogásokat keresni. Január 1 volt a határidő és kész. Ha megtalálnak és nincs chipelve a kutya, akkor felszólítanak, és ha továbbra sem chipelteted, akkor megbüntetnek. Szerintem nincs értelme azon lovagolni, hogy dehát az orvos nem nyom fel, a közteresnek meg nincs leolvasója. Tavaly nyár óta lehet tudni, hogy kötelező a chip.
Ha megtalálnak és nincs nálad az oltási könyv, mint ahogy nagyjából senkinél nincs ott, akkor meg hazamész és megmutatod nekik. A lényeg, hogy a kutya ellenőrizhető módon be legyen oltva.
17/19 anonim válasza:
Kikérem magamnak, BÁRHOVÁ is megyek a kutyával, nálam az oltási, az útlevele, 100 db kakizacsi és szájkosár. Nem nehéz magammal vinni.
19/19 anonim válasza:
Nincs türelmi idő. Több helyen már büntetnek ezerrel. Újpesten is ellenőrzik ezerrel, van náluk chipolvasó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!