Itt mindenki szeret egész nap a kutyájával lenni?
a kutyák is mások, nekem két ilyen kullancs jutott, meg a kau. ő nincs bent, mert stréber, és muszáj látnia az utcafrontot (plusz meghal a központi fűtéstől), viszont kint az udvaron ő is követ. időnként valóban nehéz a kerti munka három (nagytestű) árnyékkal, de én ennyi év után is csak nevetek rajta :) ilyesmin nem bosszankodok.
ha meg nekik jut eszükbe, hogy távolságot akarnak tartani, vagy visszavonulnának, akkor megtehetik szabadon.
amikor valóban indokolt a távolságtartás az az aktív munka, ha az ember vizsgára készül, vagy versenyre, akkor hasznos lehet a kutya izolálása, hogy rendesen fel tudjon készülni testben/lélekben a komolyabb igénybevételre a felkészülés során és a megmérettetés előtt.
Nem segített szándékosan, én csak úgy szimplán belenőttem a dologba. Mikor kicsi voltam nem értettem mások miért ájulnak el attól, hogy parancsra leül a kutya, mert otthon nálunk minden kutya sokkal nagyobb kunsztokat csinált alapból. Különben is tök mindegy mert már rég egyedül lakunk.
Mi lenne azon a nem normális, hogy éjszakánként nem alszanak bent vagy napközben pár órára kiteszem őket a kertbe? Szerintem ez teljesen természetes. Te milyen jogon itéled meg, hogy nem természetes? Ha mindenki boldog és senkivel semmi probléma (amit az itt írók nagy része nem mondhat el a kutyájáról, hisz általában valami probléma miatt jönnek ide) akkor nem mindegy, hogy jutottak el oda? A vizsgák, versenyek, kutyaoktatók és etológusok akikkel volt szerencsém életem során találkozni, remélhetőleg elég objektívek.
"örülök ha wc-re egyedül mehetek" ezt te hogyan másképp értelmeznéd?
amúgy meg pontosan hogy te vagy a kötekedős, azt a választ ami fülednek jól csengett felpontoztad, a többiek meg maradjanak jó csöndben mert te mekkora nagy kutyás múlttal rendelkezel és senki ne akarja már megmagyarázni hogy mi a helyzet. ha valóban ennyi mindent tudsz a kutyákról akkor nagyon is tudnád hogy az semmit nem jelent hogy egy kutya neked leül attól méég nem te leszel a vezető, ahogyan azt is hogy régen egy kalap kakit sem tudtak a kutyáról úgy mint ma. nem fognak belehalni, és nem is leszel ettől rossz gazda, bár hogy őszinte legyek azt sem értem hogy melyik etológus vagy kiképző mondja azt hogy az udvaron szabadon létnél jobb a kennel ahol nyilván korlátozva van a kutya... vagy egyáltalán hogy a kutya akkor boldog ha te bezárod őket a kennelbe. de biztosan megint én vagyok a h.lye mert a 68%ommal én tuti semmit nem tudhatok.
Na, akkor, hogy tisztába tegyük a dolgokat:
Azzal, hogy azt írtad, ki kell zárnod őket, hogy ne "együtt menjetek wc-re", ebből máris sokat leszűrték, hogy nem Te vagy a falkavezér, hiszen ha az lennél, akkor simán arréb tudnád küldeni őket, akár a bejárati ajtóhoz a lábtörlőre, így te nyugodtan lehetnél egyedül a szobában. Azzal, hogy megírtad, kutyakiképző mellett nőttél fel, olajat öntöttél a tűzre, hogy "na szép, ennek ellenére sem tudod arrébb küldeni a kutyádat, nem te vagy a falkavezér".
Tehát, szerintem normális, hogy néha egyedül szeretnél lenni. A kérdés csak az, hogyha arrébb küldöd kutyáidat szép szóval, akkor engedelmeskednek-e neked, vagy sem. Ha igen, akkor minek kizárni, csak azért, hogy egyedül lehess? Ha nem, akkor meg talán nem a legjobb módszereket tanultad el (minden sértés nélkül), hiszen nem engedelmeskednek feltétel nélkül neked.
Az én kutyám állandóan jön utánam, tényleg csak egy ajtó választ el tőle wc-zés közben, de még csak 2 hónapja van nálunk, nekem első kutya, neki első gazdi :) és bő 1 éves. Szóval én tudom, hogy ez se neki, se nekem nem jó, mi még dolgozunk rajta. Remélem egyszer majd egy "helyedre", egy "marad" vagy valami ilyesmi elég lesz ahhoz, hogy magamban lehessek a kutya nélkül.
Utolsó válaszoló tökéletesen megfogalmazta az én gondolataimat is :)
Kutyám a lakásban csak fekszik a helyén, esetleg egyszer elmegy inni :) A kertben hűvösben pattan, amint kimegyek, hátha lesz valami történés, de a melegben, sőt, már most is csak napozik :D
Néha elgondolkodok, hogy jobb lenne, ha itthon is pörgősebb lenne és kutya módra követne...legalább néha :)
Én simán tudok egyedül lenni úgy, hogy a kutya a szomszéd szobában, sőt, abban a szobában van, ahol én :) Ha fekszik hang nélkül, akkor kit zavar...bár néha előfordul, hogy idegességemben zavar az is, ahogy néz...és akkor kivágom a kertbe :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!