Hány féle pitbullal kevert hibrid kutya van, illetve "bandog"?
Én csak kíváncsiságból néztem utána, de azt találtam, hogy három fajta kereszteződéséből jön létre a bandog. Forrás: [link]
Az "american bandogge mastiffot" amit linkeltél, ha jól látom az a kennel klub elismeri fajtaként (amerikai bulldog x masztiff). A képeken az én értelmezéseben a fenti fajta és a pit bull terrier keresztezéséből származó kutyák láthatóak.
Ennek ellenére sok helyen (főleg amerikai oldalakon) azt látom, hogy nem csak több, hanem csupán két fajta keresztezéséből is bandog születik. A lehetőségek száma még így is közel végtelen.
"Itt Ózdon volt egy, meg is tiltották neki a részvételt 3 meccs után."
milyen részvételt? milyen meccsen?
Naszerinted?????
Attól, h elkapni nem tudjuk a meccseseket, a hírek még kiszivárognak.
Ezeket csúfság hibrideknek nevezni.. és nem is lehet, mivel nem igazán tudatos a kutyák keverése. Vagyis az.. de minden "kennelbe" más és más.. így van vagy 30féle bandog.. nem véletlenül nem fogja soha senki elfogadni őket egy fajtának :D
Az Amerikai Bandog megalkotásának receptje a következő: egy APBT kannal fedeztetnek egy Mastino Napoletano szukát, míg a másik oldalon ez a párosítás ridgeback (vagy Argentin dog, Perro de Presa Canario) - Bullmastiff. A megszületett keverékeket a másik ág egyedeivel párosítják, és ennek eredményeként kapunk Bandogot.
de amúgy manapság minden rövid szőrű "kemény" korcsot bandognak hívunk..
Egyébként a hibrideknek van egy olyan tulajdonsága, hogy nem lehet őket tovább szaporítani
Tehát labradoodle-t csak és kizárólag labradorból és uszkárból lehet létrehozni, 2 labradoodle-ból nem. Ez a bandogoknál nincs meg (mondjuk azért is mert vagy 30kutya fajtából áll :D)..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!