Puszi! Szuka kutyáknál hogyan végzik az ivartalanítást? 'elkötik' vagy kiveszik a méhet?
Hát nálunk volt a családban 45 körüli nő, akinek egy ciszta miatt kivették inkább a petefészkét, hogy ha már egyszer nem akar gyereket, akkor az ott ne okozhasson további problémákat. Ha fiatalabb lett volna, csak a cisztát távolítják el.
És egyébként nekem eddig kétszer volt szuka kutyám, abból egynek volt gennyes méhgyulladása, és ha jól tudom az állatorvosi statisztitkák szerinte a 6 év fölötti ivaros szukák 60%-ánál előfordul. Én nem kockáztatnám.
Láttam a méhet is és petefészket is, miután eltávolították, hát egyik se nézett ki megnyugtatóan...
Te jó ég mennyi butaságot összehordanak itt egyesek: persze én is csak onnan tudom ezt, mert a megfelelő helyen kérdeztem utánna: menjetek be ti is az állatorvosi egyetemre az István utcába és ott kérdezzétek meg azokat az állatorvosokat, akik tényleg tudják miről beszélnek!!!
Ha egy vidéki egyszeri állatorovost kérdezel meg, akkor nem biztos, hogy megfelelő válaszokat fogsz kapni.
Az egyetemen oktató-kutatók dolgoznak, nem tehetik meg, hogy hülyeségeket beszélnek.
A ti állatorvosaitoknak valószínűleg csak egy alap diplomája van, az is már ezer éves és a továbbképzéseket sem vitte túlzásba azért sincs fogalam arról, hogy a kutyákban NINCS ELKÖTÉS!!! Az az embereknél van...
Azt is megtudtam, hogy a méh eltávolítása egy régi rossz berögződött dolog. Nem kell, nem szabad kivenni a méhet. A petefészket mindig ki kell. A lapaszkópos helyeken is kiveszik a petefészkeket (korábban a méhet IS kivették laparoszkóppal)
Kérdezzétek csak meg Ti is az egyetemet!! Nekem itt van egy nagyon jó szülész dokim: egyértelműen azt mondta, hogy a vidéki állatorovosok azért tapasztalják néha azt hogy mégis méhgyulladása lesz a kutyának, mert nem korrektül veszik ki a petefészket, hagytak benne darabot..szóval egy nagy gányolás az egész...szóval aki ilyet mond hogy voltak/vannak ilyen esetei azt már felejtsd is el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!