Hogyan lehet törzskönyveztetni?
Nem kell lehurrogni, csak érdekel, hogy létezik-e egyáltalán ilyen, hogy "csak úgy" kiállítanak törzskönyvet, ha nem ismertek a szülők, a kutyus meg fajtatiszta (amit szakértő igazol).
Több helyről hallottam, de nem hiszem, hogy ilyen ténylegesen van.
Kimásolom:
RENDEZVÉNYEINKEN KEVERÉK KUTYÁK, EL NEM ISMERT FAJTÁK ÉS VÁLTOZATOK IS RÉSZT VEHETNEK, "KEVERÉK", "EL NEM ISMERT FAJTA" ILLETVE „HOBBY” KATEGÓRIÁBAN. NEVEZÉSI FELTÉTELEK AZONOSAK A FENT LEÍRTAKKAL.
utolsónak:
Ezt már egyszer írtad, de nem így van. Az MKSZ-es kiállításokon indulhat hobby kategóriában törzskönyv nélküli, de fajtatiszta kutya.
Hiába fajtatiszta ha nincs törzskönyve akkor hivatalosan keverék. B törzskönyv a ritka magyar fajtáknak van (pl mudi) Őket a tenyésztésbe is be lehet vonni evvel. Sokszor ha találnak pásztoroknál szép mudikat akkor bevonják mert elég ritka fajta.
Amúgy nem sértésből mondom, de mindenkinek gyönyörű a saját kutyája, az még nem azt jelenti, hogy kiállításon is az annak gondolják.
MKSZ Szabályzat, szó szerint kimásolva:
RENDEZVÉNYEINKEN KEVERÉK KUTYÁK, EL NEM ISMERT FAJTÁK ÉS VÁLTOZATOK IS RÉSZT VEHETNEK, "KEVERÉK", "EL NEM ISMERT FAJTA" ILLETVE „HOBBY” KATEGÓRIÁBAN. NEVEZÉSI FELTÉTELEK AZONOSAK A FENT LEÍRTAKKAL.
( Hobby kategóriába tartoznak a fajtatiszta, származási lappal nem rendelkező kutyák. )
értem én hogy mit akarsz mondani :) ami törzskönyvtelen az keverék ...
egyébként is csak bohockodás a tk. nélküli kutyával kiállításra járni, meg pénzkidobás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!