Mit tegyek a kábellel, zsinórral, hogy ne rágja meg a kiskutyám?
Vannak ezek a műanyag burkolatok, tudod. Alatta el lehet vezetni a kábelt. Tudom, hogy pénz de nem olyan drága és hatásos.
Én a tv-nél feltekertem, hogy ne lógjon olyan hosszan, egy ragasztóval összefogtam és a tekercset a tv mögé tettem. Így kb 3-4 centi van amit elérne valamilyen állatka.
Mi nem rejtettünk el ilyesmit, csak nagyon következetesen tiltottuk, és ha láttuk, hogy a közelében somfordál azonnal elküldtük és rágócsontot, fogtisztítót vagy gumi rágókát adtunk a szájába.
Egész jó módszer, érdemes kipróbálni, ha van olyan kábel, amit nem tudtok sehogy eldugni. Plusz így még a cipőket sem bántja csak a rágókáit. Persze nem ígérem, hogy csodamódszer, lehet, hogy csak az én kutyámnál működött.
Mi se tudtunk mindent eldugni előle persze. Csak ami nagyon olyan volt...
De első naptól kezdve volt neki fonott csontja meg szárított bőr és azokat rághatta akár egész nap. :)
legkönnyebb a nevelés .( negatív megerősítés, pozitív megerősítéssel párosítva = bünteted ,ha odamegy,dícséred és jutalmazod ,ha elkerüli ) a cél ,nem az elcsalás,hanem ,hogy kerülje le !
vagy az erős és rágásbiztos kábelvédő( kiskutyáknak az ,pit-bull-nak nem ellenfél !)
vagy jöhet az erős pista ( bekened ,később lemosod )
esetleg elektromos nyakörv :) ( mint negatív megerősítés , ( nem javasolt ,és főként nem javasolt első és második kutyásoknak )
viszont magával a kábellel az erős-pistás ,és a védőborításos technikán kívül semmit sem tudsz tenni, a kábel ugyanis inaktív ,ha kommunikációról van szó :)
ezzel ellentétben a kiskutyák értelmesek,és nevelhetőek :)
szóval,javaslom a kutyáddal tegyél valamit ,ne a kábellal :)
nem vagy mindíg otthon !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!