Ha úgy érzem, hogy nem kapok elég szeretetet, jó 5let a kutya? Azt olvastam, hogy a kutyák jobban szeretik a gazdájukat, mint ők saját magukat. Ez jót tenne, vagy csak egy kutyát tennék tönkre lelkileg?
Amúgy én értem, mit értesz azalatt, hogy túlságos kötődést nem akarsz mert ha elpusztul, szóval aki nem érti, annak lefordítom: a kérdezőnek xar az élete, egy (egyébként bármilyen) háziállat pótolhatná ezt a kieső szeretetet, aztán ha a kedvenccel történik valami, akkor a továbbiakban még jobban kiesik az a bizonyos érzés, amire az embernek a legnagyobb szüksége van a kiegyensúlyozott élethez...
Kérdező, amúgy emiatt ne aggódj, ezzel az elvesztéssel az is így van, akinek több háziállata van és egy elpusztul, legalábbis mindegyik elvesztésével egy világ zárul be, hiszen minden háziállat egy önálló egyéniség, és én még azokkal is tartom a kapcsolatot, akikhez a tenyésztett papagájfiókáim kerülnek, hogy hogy érzik magukat, és azért amelyikeket születésüktől ismerek vagy láttam megszületni, ahhoz szoros szál fűz, de a többekhez is. És nekem pl. nimfapapagáj az egyik, akik vannak, ők akár 30 évig is elélnek, most van 2, akik nálam születtek és megtartottam őket (nem pár, testvérek), 1 évesek, képzeld el, ha még 29 év múlva is velem lesznek, akkor én már túl leszek az 50-en, pedig még csak 24 vagyok.
Szerintem lelki problémákat nem egy kutya beszerzésével kell megoldani. Miért nem kapsz elég szeretetet? A szülei, nagyszüleid, stb. nem szeret eléggé? Egy kutya nem ugy fog szeretni mint a család és ezt nem is várhatod el töle, ne állisd túl nagy követelmnyek elé. Nem fog beszélgetni veled és szerintem arra lenne szükséged.
És ezt ugy mondom, hogy nekem a 2 kutyám a családom ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!