Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha úgy érzem, hogy nem kapok...

Ha úgy érzem, hogy nem kapok elég szeretetet, jó 5let a kutya? Azt olvastam, hogy a kutyák jobban szeretik a gazdájukat, mint ők saját magukat. Ez jót tenne, vagy csak egy kutyát tennék tönkre lelkileg?

Figyelt kérdés
mindent megpróbálnék megtenni ahoz, hogy jó gazdája legyek!
2009. szept. 9. 20:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem akarsz nagyon kötődni akkor hogy segít a kutya a szeretetéhségeden? Csak ő szeret te meg hűvösen bánsz vele? Ezt át kell gondolnod.
2009. szept. 9. 23:06
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem csak a kutya, hanem bármilyen háziállat. Az a helyzet, hogy nálam ez úgy zajlott, hogy amikor úgy nagyon a mélyben voltam, elkezdtem felhalmozni mindenféle apró háziállatot, kutyát nem, de pl. hörcsög, madár, nyúl, hal... Szóval azért ettől függetlenül is szeretem őket, de pont akkor növekedett meg a létszám, amikor a legnagyobb stresszt kaptam a családtól (különösen apámtól). Most, hogy saját lakásra gyűjtök, és tervezem, hogy legyen, ideiglenesen elhelyeztem őket másoknál, a madaraim maradtak velem egyedül, mert albérletbe minden nem fér, saját lakásba meg majd újból visszaveszem mindet.
2009. szept. 10. 08:46
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én értem, mit értesz azalatt, hogy túlságos kötődést nem akarsz mert ha elpusztul, szóval aki nem érti, annak lefordítom: a kérdezőnek xar az élete, egy (egyébként bármilyen) háziállat pótolhatná ezt a kieső szeretetet, aztán ha a kedvenccel történik valami, akkor a továbbiakban még jobban kiesik az a bizonyos érzés, amire az embernek a legnagyobb szüksége van a kiegyensúlyozott élethez...

Kérdező, amúgy emiatt ne aggódj, ezzel az elvesztéssel az is így van, akinek több háziállata van és egy elpusztul, legalábbis mindegyik elvesztésével egy világ zárul be, hiszen minden háziállat egy önálló egyéniség, és én még azokkal is tartom a kapcsolatot, akikhez a tenyésztett papagájfiókáim kerülnek, hogy hogy érzik magukat, és azért amelyikeket születésüktől ismerek vagy láttam megszületni, ahhoz szoros szál fűz, de a többekhez is. És nekem pl. nimfapapagáj az egyik, akik vannak, ők akár 30 évig is elélnek, most van 2, akik nálam születtek és megtartottam őket (nem pár, testvérek), 1 évesek, képzeld el, ha még 29 év múlva is velem lesznek, akkor én már túl leszek az 50-en, pedig még csak 24 vagyok.

2009. szept. 10. 08:55
 14/20 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem lelki problémákat nem egy kutya beszerzésével kell megoldani. Miért nem kapsz elég szeretetet? A szülei, nagyszüleid, stb. nem szeret eléggé? Egy kutya nem ugy fog szeretni mint a család és ezt nem is várhatod el töle, ne állisd túl nagy követelmnyek elé. Nem fog beszélgetni veled és szerintem arra lenne szükséged.

És ezt ugy mondom, hogy nekem a 2 kutyám a családom ...

2009. szept. 10. 09:13
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
09:13 - Akkor egyes betegségek, pszichés betegségeknél is, a gyógyításba miért vonnak be állatokat? Ló, delfin, akinek sok pénze van, a kevesebb pénzűeknél meg a kutya a leggyakoribb. Ideges gyerek mellé miért ajánlják vajon a halat, akváriumot? Vagy rendetlen gyereknek miért ajánlanak háziállatot, hogy tanuljon felelősséget azáltal, ahogy azt gondozza? Ezek évezredes megfigyelések, hogy az állatok segítenek, és igenis egy háziállat is megoldhatja a gondokat, felkeltheti a család figyelmét, hogy hoppá, valami történt, mert valami változott. Lehet, hogy nem úgy beszél, mint egy ember, de kommunikálnak ezer más jellel, amit az elme megért.
2009. szept. 10. 09:30
 16/20 anonim ***** válasza:
54%
Az életem is sz@r, de tudom, hogy az élet természetes velejárója a halál. És amíg nem én tehetek a haláláról addig elfogadom... Tisztában kell ezzel lenni. Az úgy nem fog menni, hogy majd a kutya elhalomozszeretettel, meggyógyít, de te nem kötődsz hozzá. Amíg nem tudod elfogadni, hogy egy lutya 10-14 évig él, addig ne vegyél. Bérkivel, akármelyik emberrel is megeshet, hogy valami genetikai betegsége van, elüti az autó, elkap valami betegséget... De ettől még az emberek nem zárkóznak el egymástól mondván, hogy mi lesz velem ha holnap a fejedre esik egy tégla és én addigra pont megszeretlek? Ha mindent megteszel, hogy egészséges legyen a kutyád, akkor el kell fogadni, hogy egyszer meg fog halni. Nem kell szaporítóttól vásárolni, nem kell teszkós táppal etetni, vinni kell orvoshoz, a menhelyről nem a elgszomorúbb kutyát kell kivenni és tenyészetből sem, hanem a legvidámabbat stb...
2009. szept. 10. 13:54
 17/20 anonim ***** válasza:
90%
Az, hogy egy szaporítótól vett állítólag fajtatiszta kutya elpusztul örökletes betegségben annak sokkal nagyobb az esélye mint hogy egy menhelyi keverék pusztuljon el betegségben. A legtöbb keverék szívósabb mint a legtöbb szaporított "fajtatiszta". És gondolom nem akarsz százezrekért pedigrés kutyát venni, hanem csak egy hűséges barát kell neked. Ajánlanám a budapesti Noé állatmenhelyt, ahonnan biztos egészséges, szeretetreméltó kutyust fogadhatsz örökbe.
2009. szept. 10. 15:37
 18/20 anonim ***** válasza:
13:54 - Erről gyerekként is így gondolkodtál?
2009. szept. 10. 21:41
 19/20 anonim ***** válasza:
13.54 vagyok. Hát erre nem tudom mit kéne válaszolnom mert 17 éves vagyok, az még gyereknek számít? És halt már meg a kedvenc macskám akit ugyanúgy szerettem mint a mostani 3 kutyám, akik közül az egyikat majdnem megölte a szemem láttára egy roti. A macskán csak azért nem vagyok túl, mert nem tudom megbocsájtani, hogy más lényegtelen helyen voltam amikor haldokolva várt engem... :(
2009. szept. 10. 21:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Ha nem számít milyen fajta kutyus, akkor szerintem az is egy megoldás lehet, hogyha csak körbe kérdezel ismerősök között nincs e valakinek kiskutyája. Lehet hogy ingyen, avagy 5-10 ezer ft-ért is életre szóló barátságot köthetsz. Ami viszont biztos, hogy nem az áron múlik az az egészsége... Sokszor egy keverék kutyus sokkal szívósabb mint egy agyontenyésztett champion gazdiktól származó kutyus. Itt vagyunk mi élő példának, jó nevű, szűrt felmenői vannak a kutyámnak, ő még is közepes diszpláziában szenved. Mivel nálunk teljes értékű családtag, akaratomon kívül is teljesen elkeseredtem amikor kiderült, és csak most, lassan egy héttel azután hogy megtudtam, kezdek magamhoz térni, és azt mondani, hogy nem a saját szívfájdalmammal törődök, hanem azzal, hogy megkönnyítsem a hátralevő életét, csillapítsam a fájdalmát és "szórakoztassam" amíg velem van! Sajnos bele kell kalkulálni, hogy bármikor bármi közbejöhet, ami miatt nem várt kiadások, és újabb lelki problémák jönnek, ezt nem tudod kiszűrni bárhonnan is szerzel kiskutyát. A lényeg viszont, hogy én soha egy embertől sem kaptam annyi szeretetet és törődést mint a kutyámtól!
2009. szept. 12. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!