Golden retriever kutyáról írjatok, milyen kutyus? Mennyit és hogy foglalkoztok vele? 18/L
hát mi is ezeket a jókat hallottuk a golden retrieverről, úgyh ezt a fajtát választottuk, de a mi kutyánk szöges ellentéte annak, mint amit mondanak! a gyerekeket nem nagyon tolerálja, az öcsémet úgy megharapta az arcán h varrni kellett, izgága, szófogadatlan, megnevelhetetlen...
külön rész van neki lekerítve a kertből kb másfél méteres kerítéssel, de úgy átjön a kerítésen mintha ott se lenne...
a vihartól annyira fél h nem lehet vele bírni, de a kutyaházba nem hajlandó bemenni...
szóval nehéz vele. aranyos, meg szép, meg minden, csak nem erre számítottunk
Kedves utolós! A kutyátok jó tenyészetből van? Nagyon idegbetegnek tűnik! Gondolom ti is elkényeztettétek amikor kicsi volt, nem neveltétek meg! A gyereket azért nem tolerálja, mert nem tanítottátok meg neki, hogy hiába kisebb nála, fölötte áll a rangsorban. Foglalkozni kell vele, elvinni egy kutyaiskolába.
Én egy goldent ismerek, aki agresszív, de ez nem is különös, mert olyan helyen találkoztunk ahol problémás kutyák vannak. Amúgy valóban egy jó goldennak nyugodtnak és kedvesnek kell lenni. Sokal kell vele foglalkozni mint minden kutyával. Úgy küllemre szerintem semmi extra. Ja és nagyon csúnya amikor elhízik, mert bizony könnyen elhízik.
Két goldenünk van. Mindkettő jó tenyészetből származik, tenyészszemlés, munkavizsgás szülőktől, akik eü. szűrésekkel rendelkeznek. Egyikük sem agresszív, nagyon barátságosak más kutyákkal, emberekkel egyaránt. A gyerekeket nagyon szeretik. Foglalkozni kell velük, igénylik a társaságot, de egyedfüggő, hogy mennyire aktívak. A mieink kifejezetten nyugodtak, érdemes megtudni, a szülők milyen temperamentumúak. Kezdők által is könnyen nevelhető fajta. Ha goldit szeretnél, érdemes jól körülnézni, nehogy belefuss egy szaporítóba, ahol bizony könnyű kifogni egy ideggyenge, beteg kölyköt.Érdemes inkább kicsit többet rááldozni.
A foglalkozásról: mi vadászni járunk a kutyáinkkal. Tréningezni 4-5 alkalommal szoktunk egy héten, napi kb. 1 órát. Ősztől tavaszig, vadászati szezonban pedig vadat szedni járunk hétvégenként, ez 6-8 órás elfoglaltság alkalmanként, utána néhány nap pihenőt kapnak. Egy pörgősebb kutyával érdemes kipróbálni az agility-t.
De ha csak hobbykutyának szeretnéd, mivel nagyon apportosak, ezért remekül le lehet foglalni pl. egy teniszlabdával.
20:12-es vagyok
igen, tenyészetből van a kutyus.
a nevelésben nem tudom mit ronthattunk el. az előző kutyánk olyan barátságos, jólnevelt és értelmes volt, h mindenki mondta, h ilyet még nem is látott. az összes háziállatunkat imádta, a nyuszinkkal néha együtt is aludt.
nem tudom a mostani kutyánkkal mit csináltunk máshogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!