Mit csináljak, hogy séta közben ne legyen ifeges, ja egy másik kutyávaal találkozik?
Ha mentek setalni mindig rakj jutalomfalatot ( en kutyakajat szoktam) a zsebedbe. Ha te mar lattod a masik kutxat, akkor vegyel par kutyakajat a zsebedbe es mondogasd a kutyad nevet, meg azt h ram figyelj! Ide nezz! .... es ha rad figyel mindig adj neki 1-1 falatot es dicserd meg. Nalunk ez be jott :-)
Sok sikert :-)
1. Vagyok
Szerintem meg egyaltalan nem kene igy szabadon levo kutyak koze engedni, ha enyire fel, mert a tobbi kutya megerzi rajta es meg fogjak kapni. A masik kutyamat mar igy ketszer is megharaptak....
De az az egyik legfontosabb, amit kihagytam, hogy ha megugat titeket egy kutya, akkor ne legyel ideges, ne felj, mert akkor megerzi a kutyad es o is ugyanugy fog viselkedni mint te.
Nekünk is ez a gondunk, nem rég van nálam a kutyus. Mondjuk ő többnyire csak a nagyobb kutyáktól ijed meg.
Pont ma voltunk egy oktatónál, azt mondta, hogy ez teljesen normális, nincs semmi komoly gond. Sokat kell kutyák közé járni és annyi.
Jól szocializált, megfelelően kézben tartható, nyugodt kutyákkal kell találkoznia szabadon minél többet. Ha az első válaszoló tanácsát követed, azzal nem oldódik meg a probléma, csak kikerülöd azt. Ugyan úgy félni fog, később akár félelmi agresszió is kialakulhat. A kutyád rosszul lett szocializálva, de ezt ki lehet javítani.
Érdemes lenne egy megfelelő kutyasulit felkeresned, ahol ebben tudnak segíteni, akár terápiával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!