Tényleg kicsinek számít a fajtájában a kutyám?
70-75cm egy kuvasz. nem értem mi bajod?:)A kanok általában 40-52 kg súlyúak, ezzel sem értem mi a problémád..
honnan van a kutya? tenyésztőtől?
Én írtam, hogy kicsi. Ha nem 68, hanem 70 centi volt 8 hónaposan (mint ahogy kijavítottad) úgy már tényleg jó. Mondjuk a kuvaszosok körében is hódít a megalománia. :) Standard felső irányba való átlépésének általában még örülnek is és én saját fülemmel hallottam kuvasz klub kiállításon, hogy a standard alsó határát elérő, ám csak pár centivel meghaladó kuvasz kanra csóválta a fejét a bíró, hogy nem egy nagy kutya.
Vagy ott van pl. a 2012. évi világgyőztes Megyeri-Nomád Bodza, szuka létére már 7 hónaposan 71 cm volt a marmagassága.
Az én szukám 11 hónaposan 73 cm magas és 45 kg. Elég sok kuvasz tenyésztőt ismerek, mindenki dicséri.
Itt van még egy érdekes példa, tenyésztői fórumról kimásolva egy kan kölyök növekedési adatai (a fórum: [link]
Bácskai betyár Dali
3 hónap és 2 hetes 22,25Kg
4 hónap és 2 hetes
33,3Kg
64 cm
5 hónap és 2 hetes
39,4Kg
66,5-67,5cm
6 hónap 2 hetes
50,5Kg
71-72cm
7 hónap 2 hetes
53,1Kg
74 cm
9 hónapos
58,5 Kg
76cm
Szóval a kutyád standard szerint jó méretű lesz. Viszont kiállításon lehet hogy húzná rá a száját a bíró, de persze ha egyéb tulajdonságai kimagaslóak, még nyerhet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!