Magyar vizsla első kutyának? Lakásba?
Két szuperintelligens válaszoló (4-5): a vizsla lakásba való, a gazdi lába mellé - kérdezzetek meg erről egy vadászt, aki még ma is kutyával dolgozik.
Nagyon jó kutya a vizsla, de napi 1,5 óra bármilyen kutyának marha kevés.
Hétköznap reggel egy óra (séta, labdázás, futkározás), kora délután (amikor hazaérsz suliból/munkából) másfél-két óra (bandázás, labda, rohangászás), estefelé megint legalább egy óra (szintén labda, futás, bandázás), esetleg lefekvés előtt még egy 10 perces e.ü. séta, hétvégén kirándulás, ezeken felül persze naponta tanulás, játék. Emellett - mivel első kutya - kutyasuli ajánlott, legalább egy alapfokú tanfolyam, hogy tudd, mit csinálsz. Ha le van mozgatva, szellemileg is lefárasztod és neveled, nem lesz semmi gond :)
Ha három órát tudsz vele foglalkozni hétköznap, az már jó, a 1,5-2 óra kevés.
El van egyedül 8 órát, viszont csak felnőtt korban, kölyköt nem szabad ennyi időre egyedül hagyni. Nem vagytok ott hogy fegyelmezzétek, így rengeteg rossz szokás rögzül neki, és úgy szét lesz kapva a lakás, hogy csak pislogtok.
Ezért javaslom, hogy felnőtt állatot fogadjatok örökbe. Mivel mostanában igen divatos fajta, ezért bőségel van választék sajnos.
Csak arra azért készülj fel, hogy egy vizsla nem az a gyorsan lenyugvó típus, neki még 4-5 évesen is kelleni fog a napi 3 óra rohangálás, és az a három az náluk inkább a minimum, mint a maximum.
Én a vizslamentésnél is ideiglenesezem, de hiába próbálok nyugisabb, idősebb egyedeket választani, azért mikor egy hónap után gazdisodik a vizsi felüdülök, mert mellettük mire ledolgoztam a 8-10 órám és lefuttattam a vizslát, már semmire sem marad időm. És náluk nincs olyan, hogy most beteg vagyok, fáradt vagyok, nincs kedvem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!