Nagyon megijdtem mert elkezdet köhögni nagyon csúnyán a kutyám. Ma viszem orvoshoz. Mi lehet a baja?
nem lűzas. nem váladékozik nem hány. olyan mintha vagy meglenne fázva vagy torkán akadt valami. olyat nem atunkneki hogy csont vagy ilyenek. nemtudom. megvagyok ijedve. fehér fekete skotjuhász kutyám. imádom. már annyira ideges vagyok. attól féltem nem e tüdőgyulladás, de ilyen melegben?nem fürdettem meg!!!!!hideg kaját sem kapott.
Bár valamelyik nap csontozott. hát minden esetre mégma délután beviszem orvoshoz, eddig nemtudtam bevinni mert dolgoztam és nemtudtam hogy nem mulik el. 30km re van hozzánk a dokija.
Mindenképp doki!!
Szomszédomék kutyája minden évben megfázik(kint alszik a fűben a kutyaól helyett...), és szörnyű hangon köhög!
Én meg minden évben adok neki ilyen "kakasos por" elnevezésű, állatpatikában beszerezhető port, néhány nap és semmi baja!
Remélem te kutyusod is inkább kicsit megfázott, és nincs komoly baja! Jobbulást neki mindenesetre!!:)
Ez kennelköhögés lesz. Mindenképp vidd orvoshoz, h kikezelje. Ez egy vírusos megbetegedés, amit egyik kutya a másiktól elkaphat, de sokszor még másik kutyával sem kell ehhez találkozni, össze szedik a kutyafuttatókon, kiállításokon, rendezvényeken, stb.
Az egyik barátnőm spánieljénél nem vette időben észre a doki,h kennelköhögés, és nem is kezelte megfelelően. Pár hét múlva másik dokihoz mentek,h nem gyógyul a kutya. 6hétig kellett antibiotikumot szednie az ebnek, és nem sokon múlott,h megmaradt a spániel.
Kerüljétek a kutyákat, h ne fertőzzön tovább a kutyád. Egyébként erre van már oltás is. Én még tavaly ősszel beadattam az enyéimnek, mert nagyon sokat járunk közösségbe, rendezvényekre. Nem drága az oltás, és csak évente kell ismételni. Ajánlatos beadatni. (Pneumo dog a neve a vakcinának.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!