Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy kell fürdetni egy kutyát?

Hogy kell fürdetni egy kutyát?

Figyelt kérdés
Hány hetes korától lehet a kutyát fürdetni és hányszor pl: hetente 1x vagy hogy?Foggalmam sincs róla.A kislányom miatt szeretném ha tiszta lenne.Pl samponnal hányszor,és anélkül.Vagy annak van értelme ha anélkül fürdik,tiszta lesz?
2009. szept. 7. 20:17
 1/6 anonim ***** válasza:
5%

Havonta 1x kell a kutyát fürdetni kutyasamponnal.

Ahogy hazavittétek onnantól kezdve lehet fürdetni de csak havi 1 alkalom mert a bőréről lemosod a faggyúkat és ettől fertőzést kap a bőre.Kihullhat a szőre.(hú ez még rímelt is :D).

2009. szept. 7. 20:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Évente 1-2x egészséges egy kutyát samponnal fürdetni.Ha nagyon koszos akkor még lehet samponnal de ha csak egy picit koszos akkor csak sima vizzel elég.Amugy ha napi szinem fésülöd a szőrét akkor tisztább a szőre.
2009. szept. 7. 20:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Kölyökkorban még nem ajánlott fürdetni. Évente 1-2-3 alkalommal javasolt, egyes fajtáknál kevesebbszer, egyeseknél picit többszöt. Hetente, havonta semmiképp! Tönkreteszi a kutya bőrét, szőrét. Sampon nélkül sima vízben akárhányszor lehet. A kutya nem egy piszkos állat, ha olyan van, elég letörölgetni. Nem kell a lányod stelirszobában tartani.
2009. szept. 7. 20:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Tök fölösleges a kutyust havonta egyszer fürdetni. Mi mindig kora és késő nyáron fürdetjük, és ha olyan, akkor Karácsony körül is. Teljesen fölösleges kiszárítani a bőrét a havi egyszeres fürdéssel. Ha rendszeresen van fésülve a szőre, ki vannak belőle szedve a bogáncsok, napi (vagy legalábbis heti) szinten át van nézve a kutya szőre és bőre, akkor fölösleges. Ha szobacirkáló a kutyus, akkor amúgy sem lesz koszos, ha kinti kutya, akkor meg mégúgysem. Hiszen a kutyák szőre öntisztuló, ha esetleg sáros lesz, ahogy megszárad a sár, úgy le is pereg a szőrről és nyoma sem marad. Persze ha sáros, poros lesz, akkor szépen öblítsd át tiszta langyos vízzel, és töröld meg, nem kell samponozni, így is felfrissük a kutya szőre, puhább lesz, fésülhetőbb.

Nyilván az évenként kétszeri fürdetés ajánlott, főleg ha hosszú szőrű a kutya.

Nekünk aktívan vadászó terrierjeink vannak, akiket kiállításokra is szoktunk vinni, és bárki elmondhatja, hogy gyönyörűek, és a szőrük is egészséges.

Szóval, tök fölösleges havonta, elég kétszer vagy háromszor egy évben. Ja, egyébként ha még nem csináltad, készülj fel, mert nem egy száraz meló :)

2009. szept. 7. 20:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Én nyáron hetente fürdetem 2 éves kutyusaim, 1 éves koruktól. Bolhaírtó kutyasamponnal, mivel nekem ez vált be, így nem vakaróznak és nagyon szeretnek fürödni. Lakásban tartott kutyust szerintem is elég évente 3x. Volt, hogy kipróbálásként másik bolhaírtó módszert választottam és akkor nyilván nem fürdettem őket, de folyamatosan vakaróztak.
2009. szept. 7. 22:02
 6/6 anonim ***** válasza:

A 20:36-os szuper válaszához még azt tenném hozzá: hogyha a kutya rendszeresen féreghajtva (negyedévente), oltva (évente), és a szőre típusától függően fésülve van, akkor a lányodnak nem lesz tőle semmi baja. Ha kerti kutya, max. kicsit poros lesz simogatás után a keze, azt meg le lehet mosni.

Egy lakásban tartott kutyának 2-3 havonta, egy kerti kutyának évente 1-2x ajánlatos fürdeni. Többször egyszerűen felesleges, és árt a kutya bőrének és szőrének is.

2009. szept. 8. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!