57 cm magas a borderem, pároztathatok vele ennek ellenére?
Figyelt kérdés
2013. febr. 16. 21:20
1/23 anonim válasza:
A tenyészszemle eredménye után majd kiderül.
2/23 A kérdező kommentje:
Tenyészszemle?? A kutyámnak nincs tk-ja. Csak a szüleinek, de amúgy az örökletes betegségektől mentes. Csak van egy barátnőm, aki akarna az én kutyámtól meg az övétől kiskutyákat. És hát gondoltam, hogy nem biztos jó ötlet ekkora kutyával beugratni a valamivel kisebb border szukát (10 cm). De talán nem lesz gond
2013. febr. 16. 21:55
3/23 anonim válasza:
Ha van törzskönyve, tenyészszemle, összes szűrése megvan, akkor esetleg, ha találsz hozzá egy olyat, aki szintén átment a fentieken.
4/23 anonim válasza:
És a többi kiskutyával mi lesz? Amit csinálni akartok az szaporítás. Ha annyira kölyköket akartok ne a kutyáitokat nyektessétek, hanem vegyetek egyet igazi tenyésztőtől.
Vagy kérdezzetek rá a fajtamentőknél, de ez így elég nagy felelőtlenség.
5/23 anonim válasza:
Honnan tudod, hogy mentes a betegségektől? És a barátnődé?
Vajon a két kutya vonala illik egymáshoz?
6/23 anonim válasza:
Törzskönyv nélkül a kutyád még csak nem is fajtatiszta, 57 centivel meg pláne nem az, ergo ne szaporítsd, mert tele van az ország gazdátlan keverék kutyákkal meg szaporított, idegbeteg borderekkel.
7/23 A kérdező kommentje:
Már miért lenne keverék a kutyám??? A szülei mindketten tk-sak, láttam a papírjaikat (isds kutyák, birkák mellett)... egy véletlen folytán lett alomból származik amit aztán nem tk-ztak le. Nem is magyarországról van... már miért lenne keverék, vagy idegbeteg...
2013. febr. 16. 22:33
8/23 A kérdező kommentje:
Onnét tudom, hogy mentes mert mindkét szülője szűrve van CEA, CL, TNS-re és mentesek (Optigenes papírt láttam róla)
2013. febr. 16. 22:35
9/23 A kérdező kommentje:
Tehát ha a másik kutya hordozó is lenne, akkor se lennének beteg kiskutyák.
2013. febr. 16. 22:36
10/23 anonim válasza:
honnan tudod, hogy betegségektől mentes? az állatorvos ránézett az és azt mondta?
egy border collie teljes egészségügyi szűrése tenyésztés előtt 100-150e forintra rúg... ha ezek nincsenek meg, és véletlenül pont mind a kettőtök kutyája TNS hordozó, akkor a kiskutyák kb 3-4 hét után el is fognak mind pusztulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!