Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lesz-e baj ha az oltást...

Lesz-e baj ha az oltást később adatom be?

Figyelt kérdés
Kiskutyámat most vettem 2009.06.22-én született spániel,az első oltását megkapta már,de most az anyagiak nem engedik hogy ebben a hónapban betudjam adni neki a másodikat.baj ha csak jövőhó elején tudom neki beadatatni.Féregtelenítve pedig 3x volt.
2009. szept. 6. 16:37
1 2
 11/16 anonim válasza:
0%
Én meg ismerek olyat aki a kutyájának soha semilyen oltást nem adot csak féregtelenített és semmi baja a kutyának tökk egészséges,és már van vagy 8 éves.Más kutya meg mégis megkap minden oltást és mégis belehal egy kisebb betegségbe is.Ja a kutya meg fajtiszta!
2009. szept. 6. 21:33
 12/16 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Kedves 18:57-es !

Megkérdezhetem, hogy milyen jogszabályt emlegetsz?

Csak a veszettég elleni oltás kötelező, a többi nem!

A legutolsónak pedig!

Hát te nagyon okos vagy ám, írjál még ilyen marhaságokat a kérdezőnek!

Ő sem oltatja majd be a kutyáját, aki hamarosan elpusztul emiatt!

Számomra hihetetlen, hogy nem értik meg az emberek: oltás nélkül a kutyájuk állandó ÉLETVESZÉLYBEN van !!!

2009. szept. 7. 08:07
 13/16 Winner of Royal Hill ***** válasza:

A kutya FAJTATISZTA!

Ezt miért nem lehet megjegyezni????

2009. szept. 7. 08:08
 14/16 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Na ide figyelj kedves 19:04-es!

Mint már az előbb írták, tuti nem vagy százas!

Ne rám ug*ass, aki minden hétvégén kiállításról kiállításra megy, évente-kétévente hoz le almot, a kutyáit minőségi táppal eteti, óvja, félti, tiszteli, becsüli!

Nem a tenyésztők azok akik ezt a pénzért csinálják!

A kutyatenyésztésből nem lehet megélni, meggazdagodni. Aki igazi kutyás az mindig is "szegény" marad, mert az utolsó fillérjeit mind a kutyákra költi!

Aki ebből megél az a SZAPORÍTÓ! Az a gusztustalan! És a kutyatenyésztés nem szakma!

Ne azt a pénzt számolgassátok mindig, amennyit a tenyésztő elkér egy kölyökért! Hanem azt amennyiből felneveli, kiállításozni hordja, eteti, oltatja, szűreti, majd befedezteti a szukát, amiből aztán a kölykök lesznek(ha lesznek).

www.olcsokutya.uw.hu Javaslom olvasd el!

Másrészt ha tőlem tenyésztésre, kiállításra vesznek kölyköt akkor azt miért kellene ivartalaníttatni? Gondolkozz már el!

Szállj magadba! És ha elgondolkodtál létesíts menhelyet!

2009. szept. 7. 10:05
 15/16 anonim ***** válasza:
Utolsó: nem kifejezetten neked szólt, amit írtam, hanem úgy általában azoknak, akik állatokkal kereskednek... Az, hogy ez a véleményem, nem azt jelenti, hogy úgy gondolom nem értesz a kutyákhoz, kuytartáshoz és amit csinálsz, azt nem csinálod lekiismeretesen. Azt mondtam, hogy sajnos igen is vannak olyanok, akik felelőtlenül adják ki a kezükből az állatokat, nincs rá soha garancia, hogy jó helyre kerül az állat... Olyan is van sajnos, hogy becsapják az embert, fajtiszta címszó alatt keveréket adnak el, meg hasonló történeteket lehet olvasni az express.hu-n... És azt mondtam, lehet, hogy nem véletlenül "találták ki" az oltásokat, nyílván betegségek megelőzése érdekében, de szerintem nem a világ vége, ha késik vele a kérdezőnk egy hónapot... De ha tényleg a kutya életébe kerül, sem tudunk mit csinálni, hacsak egy jó anyagi helyzetben lévő vállalkozó szellemű ki nem fizeti a kérdező kutyája egészséges életének érdekében az oltásokat... Tehát, hülye kérdésre hülye válasz..szokták mondani... Nem baj kérdezi, a válasz: nem baj... Mit lehet még mondani? Hogy baj, és akkor mit csinál a kérdező? Honnan kerít pénzt, ha eddig sem volt neki...
2009. szept. 7. 11:26
 16/16 anonim ***** válasza:

08.07-es!

Nekem válaszolhatsz-kérdezhetsz e-mailban is ,ott a "privát email"lehetőség.

Amúgy nyugogtan szólíthatsz ördögnek is általában alászoktam írni a hozzászólásaimat:I the devil.

A jogszabály az 2009 januártól érvényes!!!Minden kölyök kutyát 3-4 hónapos koráig bekell oltani veszettség ellen ami csak monovalens lehet!!!Aztán 6 hónapon belül ismét,ezt már lehet adni a kombináltal együtt a Nobivacnál létezik ilyen:Nobivac DHP és Nobivac RL!Aztán már elég évente egy alkalommal a veszettség elleni oltás.

2009. szept. 13. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!