Hogy vegyem rá a szüleimet hogy kaphassak egy új kutyát [német juhászt]?
És tudsz vele napi minimum három órát foglalkozni a következő minimum 10 évben?
Ha erre, és az előző válaszoló kérdéseire igen a válaszod, akkor csak mondd el ezeket a szüleidnek.
Na, ez kezdetnek nagyon jó, ezt mondhatod is nekik. :)
Ha anyagilag nem jelent problémát a családnak, akkor elég lehet ennyi, esetleg néhány elmorzsolt könnycsepp, hogy megsajnáljanak. :)
Viszont ha anyagilag problémát okozna nekik, akkor ne erőltesd a témát, mert csak rosszul fogják érezni magukat attól, hogy nem adhatják meg neked amit szeretnél. És bizony egy kutya nagyon drága dolog. Egyrészt a vételára, de erre jönnek még az oltások, felszerelések. Csak a kezdés egész biztosan a vételárán kívül olyan 50 000 Ft. Később aztán nem kerül már ilyen sokba, csak az etetés meg az oltások, néha 1-1 új játék. Én a kistestű kutyámra havi 5-6 000 Ft.-ot költök, de egy nagyobb kutyánál biztosan több, de szerintem meg lehet úgy havi 8 000.-ből. Viszont bármikor beteg lehet, ami megint csak nagyon sok pénzbe kerül. Szóval ha szüleid azt mondják, hogy ezt a terhet nem tudják vállalni, akkor ezt fogadd el.
Hú, hát akkor te nagyon kitettél magadért. :) Ha ezt látják a szüleid, szerintem jó eséllyel pályázol egy kutyusra. :)
Az a helyzet, hogy sok felnőtt nem gondolja át ennyire egy kutya vállalását mint te, úgyhogy ehhez csak gratulálni tudok! Ha én lennék az anyád, ezt látva biztosan megengedném. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!