Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idő alatt lehet felhizl...

Mennyi idő alatt lehet felhizlalni egy sovány kutyust?

Figyelt kérdés

Az utcánkban él egy eléggé sovány vizslaszerű kutyus. Vittem ma neki egy adag kajcsit és egy pillanat alatt befalta, és persze még kért volna...

Elhatároztam, hogy megpróbálok mindennap vinni valamit neki, mert vagy nem lakik ott a gazdája, vagy nem nagyon törődik vele, nem tudom...

Szerintetek milyen iramban lehet egészséges szintre hizlalni? Még nem csont és bőr, de tényleg nagyon sovány szegény.

2013. febr. 11. 17:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
ha nem csont bőr, de szemmel láthatóan sovány akkor "szerencsére" még nincs olyan nagy baj.. nagyon rendes tőled, hogy próbálod etetni! de ha naponta viszel neki egy adag ételt akkor szépen lassan összeszedi magát! le a kalappal előtted;)
2013. febr. 11. 17:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igazan szep toled hogy gondozod a kutyust.Szerintem 2-3heten belul latni a kulonbseget.
2013. febr. 11. 17:28
 3/10 A kérdező kommentje:

Legszívesebben hazahoznam őt is és minden nélkülöző jószágot, de azt sajnos nem tehetem...

De azért segítek, ha tudok. :)

2013. febr. 11. 17:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is rendes tőled, hogy segítesz. Szerintem 3-4 hét, és normális súlyú lesz. :)
2013. febr. 11. 17:44
 5/10 A kérdező kommentje:
S szerintetek lehet belőle baja, hogyha főként tésztát viszek neki? Tejfölös, pardicsomszószos, vagy amilyet épp ki tudok szorítani. De azért csak húsevő ő is, és ez igen egyoldalú koszt. Anyagilag viszont nem nagyon engedhetjük meg, hogy még neki is vegyünk tápot, vagy csak nagyon gyenge minőségűt. Akkor viszont már nem jobb a tészta?
2013. febr. 11. 18:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A tésztától is hízik, de a leggyorsabb eredményt egy jó táppal lehetne elérni. Vigyél neki amit csak tudsz.

Én egyébként azért rákérdeznék a szomszédoknál, hogy eteti-e valaki a kutyát, mert képesek ám úgy elköltözni a kedves gazdik, hogy a kutyát magára hagyják. Esetleg a menhelyen is megejthetnél egy telefont ha tényleg nagyon sovány a kutya.

2013. febr. 11. 18:26
 7/10 Maxitabi ***** válasza:

Sajna a tészta nem túl jó neki..de a semminél több!! Le a kalappal előtted! Rizs már jobb egy kicsit,de ha tudsz olcsó húsnyesedéket,csirkefarhátat, adj neki azt!

Ha diszkont van a közelben, ott olcsó száraztápot vehetsz(nem baj, hogy sz'r a minősége),mert abban vannak vitaminok. Keverj a tésztához egy keveset,úgy ok lesz!!

2013. febr. 11. 20:11
 8/10 A kérdező kommentje:

Oké! Megpróbálom okosan :) Köszönöm a válaszokat!

Annyira sajnálom szegényt, szerintem unatkozik is, mert ahányszor elmegyek a kerítés előtt, szalad oda, dugja ki a fejét, és kéri a simit...

Menhelyünk sajnos nincs, lévén, túlságosan kisváros vagyunk ahhoz. 20 km-re van, de szerintem ez így azért jobb, legalább van elég helye, nincs fertőzésveszély, stb.

Figyelek majd, hogy látok-e mozgást annál a háznál, ahol lakik, mert azért nem tűnik teljesen elhagyatottnak. Próbálom megfigyelni, ki lehet a "gazdája".

2013. febr. 11. 20:50
 9/10 anonim ***** válasza:
adj minden nap egy tojást egy hét és jobban fog kinézni. én egy csont sovány kutyát vittem haza, amiröl már azt mondták nem marad meg. öreg szegény és kidobták . már két éve van nállam negyedik kutyaként, gyönyörü az öreglány .nekem ezt javasolták, mindegy,hogy nyersen vagy fölve vagy sülve.nem drága és hatásos.
2013. febr. 11. 20:55
 10/10 kira kenzo ***** válasza:
Próbálj szénhidrátdús kaját vinni neki lehet egy kicsit zsíros is de ne nagyon.
2013. febr. 11. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!