Mennyi idő alatt lehet felhizlalni egy sovány kutyust?
Az utcánkban él egy eléggé sovány vizslaszerű kutyus. Vittem ma neki egy adag kajcsit és egy pillanat alatt befalta, és persze még kért volna...
Elhatároztam, hogy megpróbálok mindennap vinni valamit neki, mert vagy nem lakik ott a gazdája, vagy nem nagyon törődik vele, nem tudom...
Szerintetek milyen iramban lehet egészséges szintre hizlalni? Még nem csont és bőr, de tényleg nagyon sovány szegény.
Legszívesebben hazahoznam őt is és minden nélkülöző jószágot, de azt sajnos nem tehetem...
De azért segítek, ha tudok. :)
A tésztától is hízik, de a leggyorsabb eredményt egy jó táppal lehetne elérni. Vigyél neki amit csak tudsz.
Én egyébként azért rákérdeznék a szomszédoknál, hogy eteti-e valaki a kutyát, mert képesek ám úgy elköltözni a kedves gazdik, hogy a kutyát magára hagyják. Esetleg a menhelyen is megejthetnél egy telefont ha tényleg nagyon sovány a kutya.
Sajna a tészta nem túl jó neki..de a semminél több!! Le a kalappal előtted! Rizs már jobb egy kicsit,de ha tudsz olcsó húsnyesedéket,csirkefarhátat, adj neki azt!
Ha diszkont van a közelben, ott olcsó száraztápot vehetsz(nem baj, hogy sz'r a minősége),mert abban vannak vitaminok. Keverj a tésztához egy keveset,úgy ok lesz!!
Oké! Megpróbálom okosan :) Köszönöm a válaszokat!
Annyira sajnálom szegényt, szerintem unatkozik is, mert ahányszor elmegyek a kerítés előtt, szalad oda, dugja ki a fejét, és kéri a simit...
Menhelyünk sajnos nincs, lévén, túlságosan kisváros vagyunk ahhoz. 20 km-re van, de szerintem ez így azért jobb, legalább van elég helye, nincs fertőzésveszély, stb.
Figyelek majd, hogy látok-e mozgást annál a háznál, ahol lakik, mert azért nem tűnik teljesen elhagyatottnak. Próbálom megfigyelni, ki lehet a "gazdája".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!