Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam le az ugrálásról?

Hogy szoktassam le az ugrálásról?

Figyelt kérdés
Van egy 8 hónapos amstaff kutyám az elmúlt pár napba egyre többször ugrál. Valami tippetek nincsen h. h. tudnám leszoktatni?
2013. febr. 11. 14:26
 1/10 anonim ***** válasza:
22%
rákell lépni a lábára amivel tartja magát ez a hátsó kettő apró de határozott legyen és a fújj parancsot kiadni max 5 alkalom és elhagyja 100%tuti modszer
2013. febr. 11. 14:28
 2/10 anonim ***** válasza:

Pontosan mikor, milyen szituációban ugrál? És te hogy reagálsz ilyenkor?

A leghatékonyabb mód, ha nem foglalkozol vele, elfordulsz tőle. Csak akkor kezdj el vele törődni, amint leáll, így azt erősíted meg, ha nyugodt.

2013. febr. 11. 14:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Én csak azt csináltam, hogy ha rám ugrott, mindig elfordultam. Nagyon hamar megértette a dolgot. Azóta azt csinálja amikor nagyon örül, hogy csak előttem ugrál, de közben véletlenül sem teszi rám a lábát. Ezt szabad neki, mert senkit nem zavar. Ő egy pici kutya.
2013. febr. 11. 14:57
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát pl iskolába járok meg munkába is... és mikor kiteszem a lábam az ajtón akkor annyira örül h. szerintem így fejezi ki... nem lenne semmi baj ha nem lenne ilyen sáros latyakos idő... Amikor ugrik akkor lelököm és rászólok erőteljesen nem szabad. amikor nem foglalkozok vele akkor meg jön mögöttem és a első lábával lökdösi a bokámat vádlimat h. forduljak oda hozzá... Szerintetek az is lehet a gond mivel neki nagyon sok törődésre van szüksége és elmúlt időbe nem sok időm van/volt h. vigyem sétára kisebb edzés erejéig valahova játék vagy akármi és ezzel szeretné felhívni a figyelmem?
2013. febr. 11. 15:01
 5/10 A kérdező kommentje:
Van köztetek olyan akinek staffija vagy más munkakutyája van am?
2013. febr. 11. 15:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen, az is az egyik fő ok, hogy elhanyagoltad. Mindennapi kellő mozgásra és szellemi fárasztásra van szüksége, különben tökéletesen érthető, hogy idegesebb, feszültebb és ezt egyrészt így vezeti le! Ugye lakásban van? Elég időt töltesz vele naponta?
2013. febr. 11. 15:06
 7/10 anonim ***** válasza:
dominancia. itt az idő, alapvetően az ugrálással a feletted való dominanciáját fejezi ki ( 2-3-4 hónaposan ez más, de ebben a korban ,már bizony egyértelmű). ideje lenne ,megnevelni:) és ha hazaérsz, ha elmész , a kutyát figyelmen kívül kell hagyni. ennek neve: közömbösítés:) talán ideje lenne elkezdeni:)
2013. febr. 11. 17:22
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen a közömbösítés már kiskora óta megvan nála... Szerintem egy kutyának a szabadban van a helye ahol mozoghat. Ellene vok annak h. házba állat legyen. Az olyan mintha börtönbe raknának engem.:)

Megpróbálok minden nap tölteni vele időt de van mikor nem tudok egy fél óránál többet mert egyszerűen nincsen időm... Pedig mindenem a kutyám:/

És sajnálom mikor látom rajta h. megyek ki a kapun és csak követ a széléig h. vigyem valahova de hát iskolába nem mehetek be vele... munkába szint úgy...:/

ha minden igaz már nem sokáig tart nekem se az egész... és tudok vele menni. nyáron szinte minden nap mentünk és semmi probléma nem volt vele.

2013. febr. 11. 20:08
 9/10 anonim ***** válasza:

nincs itt semmi gond:) te jót akarsz,és jól is csinálod:)

belejössz,hamar. ne izgulj,ne idegeskedj, csak legyél vele sokat:)és lassan kialakul:) maradj közömbös ,amikor annak kell lenned, szeresd ha eljött az ideje, mozgasd sokat,és meglesz az eredmény:)

2013. febr. 13. 07:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket. Szabad hétvégém volt péntek délután séta szombaton játék vasárnap pedig futtatás biciklivel...:) Meg lett az eredménye nem ugrál nem lökdös senkit csak a vendégeket de őket is szeretetből:D Még egyszer köszönöm:)
2013. febr. 17. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!