Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudom kideríteni, hogy...

Hogyan tudom kideríteni, hogy fajtatiszta e a kutyám ha csak az anyját ismerem?

Figyelt kérdés
Az apa nagyon messze van.Az anya se törzskönyves.

2013. febr. 10. 21:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Fajtát igazolni olyan helyen, ahol szükséges, csak törzskönyvvel lehet.Ha ismersz két törzskönyves kutyát és tudod, hogy a kölykök valóban az övéik, általánosságban mondhatod, hogy a kölyök az a fajta. De pl fajta kiállításra már nem viheted, mert nem tudod igazolni a fajtáját.

Az újabb rendelet szerint pl az ilyen kutyának az oltásijába sem írhatja be az orvos, hogy xxx fajta. Csak akkor teheti meg, ha mellékeled a törzskönyvet.

2013. febr. 10. 22:44
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A te kutyád hivatalosan keverék. Ha meg nem érdekel hivatlosan a dolog, csak magadnak szeretnéd tudni, akkor innentől kezdve az egésznek nincs semmi jelentősége. Ha úgy néz ki, mintha fajtatiszta lenne, akkor nyugodtan mondhatod az utcán, hogy pl. labrador. De ezen nincs mit kideríteni. Ha nem akarsz nagyot füllenteni akkor meg azt mondod, hogy "valószínűleg labrador". Még ha sikerülne is felkutatnod a szüleit, akkor se éri meg az energiabefektetést, mert nem leszel vele semmivel se előrébb.
2013. febr. 10. 22:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Hülye példa, de csak hogy értsd... Kimész külföldre (pl. amerika), és ott azt mondod, hogy a szüleid amerikaiak, tehát Te is az vagy. De a szüleidnek nincsenek meg róla a papírjai. Hogy bizonyítod? Sehogy.
2013. febr. 11. 09:00
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Láttad azt a kutyát, amelyikre a szaporító, akitől elhoztad a kölyköt azt mondta, hogy a te kutyád anyja. Ő ezt mondta, de ettől még nem lehet bizonyítani, hogy ez így is van! Nem garantálja semmi, hogy nem hazudott. Ugyan ez vonatkozik a kanra. A szaporító, akit támogattál, azt mondta hogy ez az apa. De nem tudja bizonyítani, hogy valóban az a kan fedezte be a szukáját. Nagyon gyakran hazudnak az ilyen szaporítók, hogy minél magasabb áron vagy minél könnyebben szabaduljanak meg a kölyköktől. Egyszóval a kutyád keverék, mert nem tudod bizonyítani (és nem is valószínű), hogy mindkét szülője az, amelyiket a drága szaporító mondott. Nem kell cifrázni, hogy fajtajellegű keverék vagy sem, nincs lényege. Ez nem gond, szeresd ugyan úgy, becsüld meg ugyan úgy, a kutyád ugyan olyan értékes lehet, mint bármelyik fajtatiszta. De kérlek, többször ne támogass szaporítót! Csak tönkre teszik a fajtákat.
2013. febr. 11. 09:18
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű. Hivatalosan nem számít fajtatisztának, de gyakorlatilag lehet az. Nekem egy mentett uszkárom van, nincs törzskönyve. Én tudom hogy ő egy uszkár, úgy kezelem mint egy uszkárt, úgy néz ki mint egy uszkár, úgy viselkedik mint egy uszkár, mert hát anyja apja uszkár nagy valószínűséggel (de ugye sosem lehet tudni). Viszont hivatalosan csak uszkár jellegű keverék lehet.
2013. febr. 11. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!