Első kutyának mit ajánlanátok? Közepes-nagy testűt szeretnék! (Több lent)
Sok helyen olvasom, hogy vannak olyan kutyák, amiket nem ajánlanak első kutyának, de az sehol nincs írva, hogy ez az adott fajta, "Tökéletes elsőkutyásoknak"! :)
Szóval régóta készülök már, hogy veszek egy kutyát. Hónapok óta olvasgatok, gyűjtögetem a pénzt, informálódok. Kertes házban lakunk a párommal, idős ember, kisgyerek nincsen. A telek 250 négyzetméter. Közepes, vagy nagyobb testű kutyára gondoltam, rövid-közepes szőrhosszal. Naponta 3-4órát aktívan tudnék vele tölteni, plusz a hétvégék szinte mindig szabadok, tehát gyakorlatilag szombat, vasárnap egész nap vele tudnék lenni.
Ezek alapján milyen fajta kutyát tudnátok ajánlani?
Köszönöm előre is a válaszokat!
A kertben vagy a lakásban tartanátok?
A boxer, labi, golden inkább benti kutya. Hatalmas a szociális igényük, a boxernek pláne nem is alkalmas a kinti tartáshoz a szőre. Még benti tartásra az agarakat nagyon tudom ajánlani.
Kinti tartásra az újfundlandi, leonbergi, skót juhász, bobtail, bearded collie, spánielek többsége, szetterek megfelelőek. De ezek is család centrikusak, így a benti tartásuk náluk is előnyösebb. És érdemes az alomból a legnyugodtabb, legkevésbé dominánsabb kölyköt választani.
De ha igazán nincs egy favorit fajtád, akkor érdemesebb menhelyről kihozni egy nyugodtabb kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!