Van egy 2hónapos stafford shire terrierem, fajtiszta, apukáját anyukáját láttuk, nagyon szép darabok, és a kiskutyának mégis foltos az orra? Ez mitől van?
".A genetikától is sok minden függ és bármi megtörténhet!"
ezt pedig már nem is kommentálom két tökéletes díjnyertes , szűrt szülőnél az ilyesmi megfogalmazásnak helye nincs. mi az hogy bármi megtörténhet? pontosan azért van a minőségi tenyésztői munka hogy az ilyesminek még legmaxibb esetben is nagyon de nagyon elenyésző legyen a kockázata! nem tudom milyen alapon jössz a genetikával két olyan szülőnél akiknek a felmenői is folyamatosan ellenőrízve, szűrve voltak?
na akkor mutass nekem a világon egy olyan kennelt ahol minden mindig flott és soha semmi nem történik !
A szűrésekkel sok mindent kilehet küszöbölni de nem mindent! Ugyan úgy mentes szülőknek is születik DP-s kölyke vagy vobbler szindrómás kutya vagy pigmenthiányos és még sorolhatnám oldalakon keresztül!
Azért itthon a béka segge alatt vagyunk és ameddig én látom a saját szememmel, hogyan működik egy CSD szűrés addig ne beszéljünk róla! Ráadásul a madarak azt csiripelik, hogy még ennyi szűrések sem kellenének a tenyésztéshez amik jelenleg vannak akkor majd ellehet gondolkozni hova fogunk kerülni!
egyetlen szóval sem írtam hogy soha nem történik baleset, de ha nem vagy képes értelmezni amit írtam nagyon sajnálom. viszont véleményeznék egy dologt amit te magad írtál:
"Azért itthon a béka segge alatt vagyunk"
és kérdem én főleg az Amerikai Staffordshire Terrier fajtának ne lennének szaporítói? egyértelműen látható hogy milyen körökben a legelterjettebb fajta ez a kutya. persze van kivétel, de azok elenyészőek. egy rakás ilyen jóltanult ember pároztatja össze vissza a fajtát, a többsége még csak nem is fajtatiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!