Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megbolondult a kölyök kutyusun...

Megbolondult a kölyök kutyusunk? HELP!

Figyelt kérdés

A kiskutyánk 3 hónapos és rossz mint az ördög. Ezzel eddig nem is lenne semmi gond, mivel kölyök. De napról napra egyre rosszabb lesz. Eddig hallgatott a "nem szabad" szóra és abba is hagyta a harapdálást, de pár napja képtelenség szabályozni. Teljes erejéből harap, nekünk ugrik, ugat, néha morog is. Tép mindent amit ér. A kezünket különösen imádja és a bokánkat. Ugrál össze vissza cikázik és harap ahol ér. Hasunkat, lábunkat, kezünket, fejünket.

Semmilyen fegyelmezés nem használ. Mindennel csak egyre rosszabb lesz.

Az ágyra is felugrál, teljesen mindegy hányszor zavarjuk le onnan. De a legzavaróbb a vadsága. Teljesen megvadult 1 hete. Képtelenség szabályozni. Mit tegyünk? Ill. ti mit tennétek a kiskutyátokkal ilyenkor?

Van hogy kirakjuk a szobából hátha megnyugszik, de utána ugyan úgy folytatja tovább. Képtelenség vele játszani is mert nagyon vad.

2013. febr. 3. 13:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hát..velem is volt már ilyen.Sőt!Még kutyaoviba sem járhattunk,mert megharapta az edzőt.

Nekem az vált be,hogy ha valami rosszat csinált,szigorúan rászóltam,toppantottam felé egyet.Persze nem úgy,hogy halálra rémüljün,csak hogy tudja,ki a főnök.Mikor lenyugodott,kapott egy jutalomfalatot.

Azóta már a kislányomra is hallgat.

DE!Semmiképpen se üsd meg nagyon,és ne dühből kiabálj rá.Ettől csak egy veszélyes őrültnek fog tartani.

2013. febr. 5. 15:31
 12/14 A kérdező kommentje:
Igyekszem "nyugodt alfa-ként" viselkedni :D Kap néha a seggére de meg se érzi. szóval most azzal próbálkozunk hogy megfogjuk a száját mint az anyja ha harap. Páromat már nem harapja. Sokszor kell ezt vele eljátszani. Engem sajnos még mindig harap, olyankor én is igyekszem leültetni és elkapni a száját, ahogy az anyakutya szokta bekapni. Eddig ritkán értem el ezzel sikert, és általában ott végződik a dolog hogy kirakom a lakásból. De sosem kap felindulásból. A nyugodt, "nem veszem észre hogy ott van" viselkedésemmel mintha kezdeném elérni jobban a sikert. most jan fenneltől a kutyapszihológiát olvasom. abban is vannak jó tippek.
2013. febr. 6. 19:20
 13/14 A kérdező kommentje:
Játszani próbáltam vele, de egyenlőre lehetetlen mert nagyon bevadul nálam. Érzi szerintem hogy gyengébb személyiség vagyok és nyilván nálam jobban próbálkozik. De igyekszem ahogy tudok.
2013. febr. 6. 19:21
 14/14 A kérdező kommentje:
Kezdek áttörést elérni. Bevállnak azok az apró dolgok, hogy én megyek be először az ajtón, ő addig vár amíg hívom. Ignorálom pár percig ha hazaérek, csak akkor megyek oda hozzá. Ha rosszalkodik kirakom a házból. Vagy adok neki egy játékot és a fekhelyére leültetem. Gyakorlunk is sokat. Nyugodtan kezelem le, semmi düh nincs bennem. Lekopogom, de kezd hatni ez a sok apróság.
2013. febr. 10. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!