Bántom a kutyám, mit tegyek? Utálom magam!
"De néha úgy feldühít, pl. mikor nem akar kint pisilni, én meg már majd szét fagyok a nagy szélben,"
ez nem biztos hogy arra vezethető hogy esetleg a kérdező ugyanilyen viselkedést tanúsítana az emberekkel is.
az a baj hogy semmit nem tud a kutyájáról. attól met egy gyors kaki-pisire viszed le még a kutya szeretne egy kicsit körbeszaglálódni hogy mi újság a kinti világban. sok esetben még a helyet is keresgélik hogy hova lenne nekik a legalkalmasabb. tény hogy marha hidegben nem túl frankó ilyesmire várakozni. de ehhez egyrészt nem ártana jobban felöltözködni, plusz azért pár kört sétálni is a kutyával. és mégegyszer megismétlem. kutyasuli.
az a baj hogy sokan azt hiszik ha verik a kutyát attól majd szót fogad, pedig nem. nevelés kérdése. ezt a kérdező sehol máshol nem fogja tudni normálisan megérteni mint egy jó kutyasuliban.
ha a kérdező valóban annyira szreti a kutyáját akkor pénzt és időt áldoz rá hogy a legjobbat kihozza a kutyából. nem attól lesz egy kutya nevelt mert agyon csókolgatom, vagy mert szanaszét verem. sajnálom azt a pici kutyát de tényleg. az lesz neki élete legboldogabb napja amikor elmentek majd kutyasuliba, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a kutya-gazda közti viszonyra.
13. vagyok
Még annyit, hogy én már százezerszer megbántam, hogy bántottam, mert most van egy erőszakos, félős terrorista kutyánk ezért önbizalom növelő tréningekre kell vinni
Menj sportolni, vezesd le a feles feszültséged. Én is rendkívül indulatos vagyok, pillanatokon belül robbanok, mint a bomba, de a sport sokat segít. Ha fizikailag és mentálisan is lefárasztod magad, nem leszel annyira idegbajos és képes leszel kontrollálni magad. Semmi más bajod nincs, csak nulla az önkontrollod. A sport sokat segít megtanulni önmagadat kontrollálni és fáraszt is.
Azt pedig vésd az eszedbe, hogy a kutyád elsősorban nem pisilni megy le, hanem felfedezni a világot. Ha nem csak álldogálnál, hanem sétálnál vele max 20 percet, nemcsak nem fagynál össze, de emellett a kutya is élvezné az egészet, és nem kapna el az ideg sem.
Ne kezeld úgy a kutyád, mint egy embert, mert nem az. Ha fegyelmezed/meglegyinted stb. azt OKKAL tedd, AKKOR és ABBAN a pillanatban, AMIKOR rossz dolgot csinál. Ő nem tudja, hogy neki időre kell wc-znie, mert eredetileg nem is így kéne működjön az egész. A másik, hogy ne kérj tőle bocsánatot, miután lekeversz neki egyet, mert csak összezavarod őt, érzi rajtad, hogy labilis vagy, nem vagy megfelelő vezetője, és csak még jobban megerősíted benne a tudatot, hogy nem kell rád hallgatni.
Menj el kutyaiskolába és olvass utána a falkavezérségnek is, amellett, hogy keresel magadnak egy sportot, ami lefáraszt megfelelően mind agyilag, mind szellemileg.
Tudom, hogy több éves a kérdés, de elborult az agyam az első pár választol... Ennyi erővel küldjünk mindenkit pszichológushoz, aki félévente egyszer tehetetlen dühében ráüt állatára vagy ráordít gyermekére vagy másra...
Én egy nagyon stresszes munkahelyen dolgozok, emiatt a stresszt sokszor hozom haza és megesik, hogy, amikor lemegyek a kutyáimmal sétálni és épp idegroncs vagyok a benti dolgok miatt vagy teljesen kimerült és ők meg behülyülnek, akkor nem úgy reagálom le, ahogy kellene. Illetve van, hogy nem bírok udvarias maradni, amikor az ipyen pillanatban tesz rá még a teendők listájára a család. Jó, nem vagyok egy állantkinzó, antiszoc pszichopata, de 3 havonta egyszer előfordul, hogy nem tudok higgadt maradni és ordítok egyet.
De ami a kutyákat illeti, olyan környezetben élnek, hogy van futtató, ahol szaladgálhatnak, rendesen kapnak enni, a szobámban alszanak, vannak barátaik, járunk iskolába, stb. És amikor mérgesrn rájukordítok néha, akkor is következő pillanatban már guggolok előttük és megnyugtatom őket. Szerintem az nem kutyagyűlölet, ha valaki fél évente egyszer ráüt a kutyájára, de bánja. Vannak akik naponta rugdossák, ütik, éheztetik, na azokkal van inkább baj.
Attól még, hogy valakit olyan dolgok érik az életében, hogy egy apró dolog már az utolsó csepp a pohárban fél évente, attól nem kell pszichológushoz mennie. Szimplán el kell érnie, hogy a fő dolog, ami ilyen hatással van rá, ne gyakoroljon rá ekkora nyomást.
Csomó gazdival találkozok amúgy és sokan úgy imádják a kutyájukat, mint a kérdező vagy én; a kutyájukaz életük értelme - de van nekik is néha rossz napjuk, amikor jogtalanul ordítanak rá a kutyára vagy ráütnek egy enyhét, de azonnal meg is bánják.
És én is bánom amikor ráordítok a kutyáimra. Én is rosszul érzem magam utána és én is mindig idegbeteg pillanataimba úgy megyek le, hogy átalakítom a dühömet szeretetté. Pl, ha ráordítanék az egyik kutyára, odanyúlok és megsimizem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!