Miért visznek ki magyar menhelyről kutyusokat Svájcba és Németországba? Ráadásul egyszerre min.10-et.
8-as hülye vagy ...
Külföldön (föleg pont az emlitett országokban) teljesen más az állattartási kultura mint itthon. Nagyon-nagyon ritkán születik be nem tervezett alom, a tervezett almokért (törzskönyves kutyákért) meg nagyon sok pénz kérnek.
Magyarországon jelenleg 1,5 millio gazdátlan kutya van, a menhelyi keverékekre a "kereslet" meg nagyjából nulla. Mindenki inkább a 10 ezer forintos szaporitottat keresi, mert lehet menözni a "fajtiszta" kutyával.
Ha nem tudnánk a németekhez kutyát kivinni, akkor a menhelyi kutyák 90 %-át le kellene altatni.
A 8-as hülyeségére meg: a német TÁMOGATÓK
elküldte ... folytatom
meg a kutya kezelési, ivartalanítási, utaztaási költségeihez járulnak hozzá, ami több 10 000 ft egy állatnak. Nélkülük a menhelyen becsukhatnának.
Kisérleti célra keverék kutyákat nem használnak. Ahhoz mindig "homogén állomány" kell ... lsd. több ugyanolyan beagle.
* És azért visznek több kutyát egyszerre mert 1000 km-ekről beszélünk, 450 Ft-os gázolaj ár mellett.
Egy fuvar 30-40000 ft. Persze hogy nem egyesével hordják.
Leszervezik a gazdikat, aztán egyszerre elviszik öket.
Nélkülük nagyon nagy szarban lenne ez az ország ... így is abban van, csak kisebben ...
Köszönöm a válaszokat! Azért kérdeztem, mert a menhelyen ahol önkénteskedem, szerettem volna örökbefogadni egy kutyust, akinek az elmúlt hónapokban nagyon sokat segítettem (bántalmazták) és már szinte gazdájaként tekintett rám. Bele is mentek otthon, hogy elhozzam, szombaton még kint volt a menhelyen, de vasárnap kb. 15 kutyát elvittek Svájcba, köztük őt is… Nyilván mindenki, a többi önkéntes is választ várt, hova kerültek a kutyák. Hatalmas felháborodás volt, mert már eddig is többször vittek így ki kutyákat, és soha semmilyen visszajelzés, gazdis kép stb. nem érkezett róluk. Most a kutyusról kerítettek képet, kis kosárkában fekszik, úgyhogy remélem tényleg gazdihoz került. De a többiekről semmi infó… és mindig nagy titkolózás közepette viszik ki őket, egy ember irányítja a menhelynél ezt a külföldi szálat, és még a munkatársak sem tudnak róla semmit. Hát bevallom, ezért volt nekem kétséges hova kerülnek… meg azért is, mert amikor ettől a külföldi dolgokat intéző munkatárstól rákérdeztünk hova került a kutya, még ő szólogatott be nekünk és megjegyezte, hogy nem kellene megszeretni a kutyákat, mert az önkénteskedés nem erről szól, és nekünk semmi jogunk nincs tudni dolgokról…
De örülök, hogy többségében pozitív dolgokat írtatok, ez azért megnyugtatott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!